Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф даде подигравателен отговор

...
Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф даде подигравателен отговор
Коментари Харесай

Външният министър на Иран с подигравателно изказване към Тръмп

Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф даде саркастичен отговор на позицията на президента Доналд Тръмп, че Съединени американски щати остават в тесни връзки със Саудитска Арабия макар убийството на журналиста Джамал Кашоги.
" Г-н Тръмп необичайно отделя първия параграф на своето срамно изказване по отношение на саудитските жестокости, с цел да упрекна ИРАН за всевъзможни непозволени дейности, за които може да се сети, " написа Зариф в Twitter късно вечерта във вторник.
Изявлението на Тръмп за Саудитска Арабия фактически стартира с редица обвинявания против Иран, които той употребява, с цел да оправдае продължаването на поддръжката за саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.
" Може би сме виновни и за пожарите в Калифорния, тъй като не помогнахме за пречистване на горите ", добави още Зариф. За тази насмешка иранският външен министър взима за мотив изявлението на Тръмп неотдавна, че пожарите в Калифорния биха могли да бъдат предотвратени с " повече разчистване и извършване на нещата ".
Тръмп се опълчва на възходящите доказателства за присъединяване на държавното управление на Саудитска Арабия в убийството на Кашоги, в това число и от личните си разследващи служби.
„ „ Може и да се окаже, че престолонаследникът е знаел за това трагично събитие - може би е било по този начин, а може би не е! “, гласи изказване на Тръмп.
" Може в никакъв случай да не научим всички обстоятелства, свързани с убийството на господин Джамал Кашоги. Във всеки случай връзките ни са с Кралство Саудитска Арабия ", сподели той. " Съединените щати имат намерение да останат постоянен сътрудник на Саудитска Арабия. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР