Външният министър на Холандия обяви, че е отзовал посланика на

...
Външният министър на Холандия обяви, че е отзовал посланика на
Коментари Харесай

Холандия отзова посланика си в Иран

Външният министър на Холандия разгласи, че е отзовал посланика на страната си в Иран , откакто Техеран изгони двама дипломати от холандското посолство в подтекста на изострянето на напрежението сред двете страни, оповестява " Асошиейтед прес ".

Холандският външен министър Стеф Блок съобщи в писмо до депутатите, че е споделил пред посланика на Иран в Хага предишния месец, че експулсиранията са " неприемливи " и " отрицателни за двустранните връзки " сред двете страни.
 Иран стои зад две политически убийства, разкри Холандия
Иран стои зад две политически убийства, разкри Холандия

Иран е забъркан в политическо ликвидиране на двама холандски жители

Холандското държавно управление през предходната година изгони двама иранци поради съмнения, че Техеран е взел участие в убийствата в Холандия на двама холандски жители от ирански генезис .

По това време не бяха посочени аргументи за тези експулсирания, само че холандското държавно управление даде пояснение за тях при започване на тази година на фона на съгласуван отговор на Европейския съюз на хипотетични потайни действия на Иран в Европа.

През януари Европейският съюз сложи иранското разузнаване и две високопоставени публични лица в листата с терористи поради съмнения, че са взели участие в убийства и заприказва за очистване на опозиционни деятели в Дания, Франция и Холандия .

Като част от това известие, холандското държавно управление посочи, че счита за евентуално, че " Иран има пръст в подготовката или осъществяването на убийства и набези на територията на Европейски Съюз ", в това число убийството на двама холандски жители от ирански генезис в градовете Алмере през 2015 година и Хага през 2017 година Иран отхвърли присъединяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР