Германският външен министър остана в Абу Даби след поредния проблем с правителствения самолет

...
Външният министър на Германия остана в Абу Даби, след като
Коментари Харесай

Външният министър на Германия остана в Абу Даби, след като технически проблем на нейния правителствен самолет го принуди да се върне в летище, вместо да продължи към Австралия

От Associated Press 14 август 2023 г., 5:08 AM Австралия.

Външният министър Аналена Баербок трябваше да пристигне в Канбера в понеделник нощ в началото на посещение в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи. Но нейният Airbus A340 на германските военновъздушни сили трябваше да се върне в Абу Даби след спиране за презареждане поради „механичен проблем с предкрилките за кацане“, написа говорителят на министерството Себастиан Фишер в X, известен преди като Twitter.

Пилотът забеляза проблема минути след излитането на самолета от Абу Даби и самолетът кацна отново безопасно два часа по-късно, след като изхвърли около 80 тона гориво, съобщи германската информационна агенция dpa.

Германските военновъздушни сили публикуваха на X, че „работят под високо налягане“, за да направят възможно делегацията да продължи пътуването си.

Това беше последният от поредица от проблеми с германските правителствени самолети, някои от които остаряват, които засегнаха различни висши служители. През май Baerbock трябваше да удължи пътуването си до района на Персийския залив с един ден поради повредена гума на самолет, когато беше в Катар.

Самолетът Baerbock използвала за полета си до Австралия, беше замесена в инцидент през 2018 г., който доведе до това, че тогавашният канцлер Ангела Меркел и тогавашният министър на финансите Олаф Шолц направиха закъсняло заминаване за срещата на върха на Г-20 в Аржентина с търговски полет.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">В този случай електрическа разпределителна кутия се повреди, което повлия на радио системата и горивната система и означаваше, че самолетът не можеше да изхвърли гориво. Той се върна и кацна на летище Кьолн-Бон с по-голямата част от горивото за планирания трансатлантически полет на борда.

Оттогава правителството поръча три нови самолета A350 , два от които вече са в експлоатация.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР