Външният министър Мария Габриел трябва да продължи да съвместява тези

...
Външният министър Мария Габриел трябва да продължи да съвместява тези
Коментари Харесай

Росен Желязков: Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация

Външният министър Мария Габриел би трябвало да продължи да съвместява тези функционалности, добави ръководителят на Народно събрание

Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация. В началото Кирил Петков го сподели: " Ние ще вършим не коалиция, а ротация, тъй като си нямаме доверие ". И в действителност тази аксиома сякаш я забравихме. И изглеждаше, че ротацията безпроблемно ще се случи в първата половина на март, само че от няколко дни това не наподобява толкоз безоблачно. Дължи се на новия сюжет, който сътрудниците от " Продължаваме промяната " внесоха. Това разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по Нова тв.

" Демократична България " има много уравновесена и виновна позиция. Те нямат мнение, тъй като тук като че ли този проблем с желанието на премиера да продължи като външен министър в началото изглеждаше като персонално, а по-късно се облече в партиен подтекст ", сподели още Желязков.

По думите му допреди няколко дни е изглеждало, че държавното управление може да изкара цялостен управнически мандат. Да се вършат избори измежду зима е безусловно нежелателно.

" Минимални промени, в случай че би трябвало въобще да има такива. Трябва да има резистентност ", изясни Желязков за ротацията.

По думите му рецензиите към министри до момента не означавали, че желаят смяна. А това било индикация за оценка на работата.

" Това, че водачите съумяха от интервала на съставяне на държавно управление досега да сдържат партийното си его, демонстрира, че доста по-желателно и лесноизпълнимо да се остане в ръководството ", сподели Желязков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР