Външният министър Екатерина Захариева опроверга червената шефка Корнелия Нинова, която

...
Външният министър Екатерина Захариева опроверга червената шефка Корнелия Нинова, която
Коментари Харесай

Захариева: Пактът на ООН не узаконява миграцията


Външният министър Екатерина Захариева опроверга алената шефка Корнелия Нинова, която по-рано съобщи, че България ще поддържа световния пакт за миграцията Организация на обединените нации.

Според Нинова документът не пази националните ни ползи и трансформира незаконната миграция в легална.

Захариева обаче отсече, че няма решение на България за присъединение или не към Глобалния пакт за безвредна, проведена и законна миграция към Организация на обединените нации.

"Няма по какъв начин България да вземе решение да се причисли или не към сходен документ без спор в Народното събрание и без да сме сигурни, че той ще дава отговор на всичките ни цели ", разяснява Захариева.

По думите й пактът няма на узакони противозаконната миграция. По него се работи от две години и половина, като специалисти вършат обзор точка по точка на документа, с цел да се види дали има такива, които не подхождат на българските цели. Захариева прикани Българска социалистическа партия "да спят умерено ".

Според нея акцията против пакта за миграцията е като тази на социалистите към Истанбулската спогодба, за която пък по време на парламентарния надзор разгласи, че България е единствената страна, която не я е утвърдила и поради това да се ползва в целия Европейски Съюз.

"Очевидно ползите са да бягаме от всичко, което е обвързвано съучастничество на България в интернационалните организации ", упрекна тя левицата.

Според външния министър българската позиция по този проблем е ясна - прекъсване на противозаконна миграция, всяка страна да дефинира сама какъв брой и какви мигранти да приема, обща интернационална битка с трафикантите.

Тя увери, че никаква друга позиция България няма и не може да има. На 14 ноември ще има спор по пакта в парламентарната комисия по външна политика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР