Външният министър Екатерина Захариева определи като много важна и историческа

...
Външният министър Екатерина Захариева определи като много важна и историческа
Коментари Харесай

Захариева: Ердоган ни подаде ръка

Външният министър Екатерина Захариева дефинира като доста значима и историческа срещата във Варна ЕС-Турция.

Според нея, доста значимо е, че Европейски Съюз и Турция са поели ангажимент за нормализиране на връзките и са се съсредоточили върху „ позитивните неща и общите стратегически ползи, които имаме ”.

„ Като външен министър ми направи усещане и финалът на изявлението на президента Ердоган. Подчерта районите, в които има неустойчивост и акцентира: „ Нека дружно с Европа работим за нормализиране на Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан. ” Това е подадена ръка ”, сподели Захариева в коментар за Нова телевизия.

Тя добави, че са били сложени въпросите с правовата страна в Турция, както и турската военна интервенция в Африн.

„ Продължава да има разлики в позициите ”, съобщи Захариева, само че добави, че разликите се вземат решение с дипломация.

Външният министър на България съобщи, че на срещата си с Ердоган, Борисов е сложил висящите от години въпроси сред България и Турция.

„ Много е значимо, че се  разбрахме тази смесена комисия да се състои допустимо по-скоро, с цел да се опитаме да решим тези двустранни въпроси, които съществуват от доста години ”, сподели тя по темата за компенсациите на тракийските бежанци.

За случая „ Скрипал ” Захариева съобщи, че България е солидарна с Англия, само че страната ни не смята сега, че е подходящо да експулсира съветски дипломати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР