Външните министри от НАТО обсъждат на неформална среща в Берлин

...
Външните министри от НАТО обсъждат на неформална среща в Берлин
Коментари Харесай

Г-7: Няма да признаем границите, които Русия се стреми да наложи силово

Външните министри от НАТО разискват на неофициална среща в Берлин помощта за Украйна

Съюзниците ще беседват и с представителите на Финландия и Швеция.

Г-7 няма да признае границите, които Русия се стреми да наложи силово с водената от нея война с Украйна, това се споделя в заключителна декларация на първите дипломати на Г-7, след края на тридневната им среща в Германия. Те още веднъж приканиха Москва да приключи военните дейности и потвърдиха поддръжката си за Киев, съобщи

Седемте най-развити стопански системи считат да ускорят напъните, целящи да сложат завършек на зависимостта от съветската сила.

Те увериха, че ще разширят икономическите наказания против Кремъл, като приканиха Китай да не поддържа Русия в експанзията ѝ против Украйна. При представянето на резултатите от срещата на Г-7 външният министър на Германия разяснява и участието на Финландия и Швеция в НАТО.

"В нашата декларация още един път ясно подчертаваме - в никакъв случай няма да признаем промени в границите, които Русия желае да наложи с военна мощ. Украинските мъже и дами демонстрираха необикновен кураж и решителност да спрат съветското нахлуване в огромни елементи от страната. Но с цел да имат късмет в тази неравна битка, ние ще продължим да оказваме помощ. Ще го създадем, като предоставяме оръжия, помощ за хората, финансова поддръжка и на първо място като подсигуряваме, че украинската страна ще продължи да действа. Не НАТО подтикна Швеция и Финландия да се причислят, съветският президент с дейностите си ги тласна към Алианса. Финландия и Швеция желаят да живеят в мир със съседите си ", съобщи Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР