Външните министри от Европейския съюз обсъждат днес в Люксембург актуалната

...
Външните министри от Европейския съюз обсъждат днес в Люксембург актуалната
Коментари Харесай

Съвет на външните министри на ЕС - на фокус е войната между Израел и Хамас

Външните министри от Европейския съюз разискват през днешния ден в Люксембург настоящата обстановка в Близкия изток и апела на Организация на обединените нации за филантропично прекъсване на огъня сред Израел и Хамас. Очаква се те още веднъж да призоват за неотложно освобождение на израелските заложници, взети от Хамас, и за възобновяване на политическия развой.

Дипломат номер едно на Европа Жозеп Борел съобщи при започване на срещата, че пропускането на филантропичната помощ за Газа би трябвало да продължи. Според него, Египет е подготвен да пропусне всички камиони с помощ. Борел прикани да се направи нужното за бързо възобновяване на снабдяването с ток и вода.

Важно е да се обезпечи гориво, с цел да се създава сила, другояче няма вода и ток, и лечебните заведения съвсем не могат да работят, сподели той.

Австрийският външен министър Александър Шаленберг съобщи, че най-важното сега е освобождението на заложниците и попречване на разрастването на спора в района.

Трябва да бъдем доста деликатни с информацията към спора, тъй като сега циркулират доста подправени вести, предизвести Шаленберг.

В срещата в Люксембург взе участие и вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР