Външните министри на започнаха отделна дискусия по време на планираната

...
Външните министри на започнаха отделна дискусия по време на планираната
Коментари Харесай

Столтенберг: Ситуацията в Западните Балкани става опасна

Външните министри на започнаха обособена полемика по време на плануваната среща на Северноатлантическия съвет в Рига, отдадена на обстановката в Западните Балкани, която Алиансът смята за тревожна. Генералният секретар на НАТО откри срещата през днешния ден.

" Регионът на Западните Балкани е от огромно значение за нас. Наблюдаваме обезпокоително развиване на обстановката, чуваме рискова изразителност в Босна и Херцеговина, има напрежение сред, промените са в застой, а задграничните участници усилват интензивността на злонамерените си дейности в района ", сподели той.
„ Политико “: Европейски Съюз сомнамбулно се движи към загуба на Западните Балкани
През последните 26 години, откогато Дейтънското съглашение постави завършек на кървавата революция в Босна, интернационалната общественост -...

" НАТО и Европейският съюз работят в тясно съдействие за положителното на района, не на последно място в Босна и Херцеговина и в Косово ", съобщи Столтенберг.

Той напомни и военните интервенции на НАТО в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, които съгласно него са " помогнали за установяването на мир в района ".

На тази министерска среща на НАТО участва, началник на външната политика на Европейски Съюз и висш представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР