Външните министри на Украйна и Унгария - Андрий Сибиха и

...
Външните министри на Украйна и Унгария - Андрий Сибиха и
Коментари Харесай

Украйна и Унгария обсъдиха мирния план на Зеленски

Външните министри на Украйна и Унгария - Андрий Сибиха и Петер Сиярто – разискаха осъществяването на Плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски, заяви „ Укринформ “.

Това се случи по време на визитата на Сибиха в украинската столица Будапеща.

Украинският топ посланик означи, че главният въпрос, който са разискали, е бил непровокираната война на Русия против Украйна и методите за реализиране на изчерпателен, обективен и дълготраен мир, възобновяване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, както и търсене на отговорност от Русия за осъществените в Украйна зверства, в това число за закононарушението експанзия.

Той осведоми Сиярто за ситуацията на фронтовата линия и в окупираните територии. Сибиха благодари на Унгария за поддръжката на 14-те пакета от наказания на Европейски Съюз против Русия и за даването на филантропична помощ.

„ Украйна приветства присъединяване на Унгария в плановете за възобновяване, поддръжката за украинците в Унгария, образованието на военни медици и присъединяване на Будапеща в Антиминьорската коалиция “, добави Сибиха.

Страните разискаха и Формулата на мира и Плана за победа. Украинският външен министър изрази вяра, че Будапеща ще продължи да поддържа украинските начинания и ще способства за бързото им осъществяване.

Разговорите на четири очи продължиха към час, два пъти повече от плануваното. След това се организираха разширени договаряния с присъединяване на делегации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР