Външните министри на страните от Г-7 предупредиха в петък, че

...
Външните министри на страните от Г-7 предупредиха в петък, че
Коментари Харесай

След пожара в Запорожката АЕЦ: Г-7 готви нови санкции за Русия


Външните министри на страните от Г-7 предизвестиха в петък, че Русия ще бъде изправена пред нови строги санкции заради нахлуването си в Украйна, и приканиха Москва да спре офанзивите си наоколо до атомни електроцентрали, написа Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1746
" Ще продължим да постановяваме по-нататъшни строги наказания в отговор на съветската експанзия, задействана от режима на Лукашенко в Беларус ", се споделя в изказване на министрите от клуба на богатите страни Г-7.

Външните министри на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединените щати осъдиха нощната офанзива против украинската атомна електроцентрала Запорожие.

" Призоваваме Русия да приключи офанзивите си, изключително в непосредствена непосредственост до украинските атомни електроцентрали ", обявиха те.

" Всяко въоръжено нахлуване и опасност против нуклеарни уреди, предопределени за мирни цели, съставлява нарушаване на правилата на интернационалното право. "

Министрите обявиха, че поддържат предлагането на Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила, да отиде в Украйна, с цел да договаря с Украйна и Русия за гарантиране на сигурността на нуклеарните обекти. С оглед на бързо влошаващата се филантропична обстановка министрите от Г-7 приветстваха и оповестяването на съглашение сред Киев и Москва за основаване на коридори за евакуация на украинските жители като значима стъпка. Съюзниците обявиха, че ще се опълчват и на съветската акция за дезинформация.

" Непрекъснатият им поток от измислени изказвания излага на риск спомагателни човешки животи ", прибавиха министрите от Г-7. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР