Външните министри на страните от Европейския съюз обсъждат в Брюксел

...
Външните министри на страните от Европейския съюз обсъждат в Брюксел
Коментари Харесай

Близкият изток, Украйна и Черно море - на фокус на срещата на външните министри от ЕС

Външните министри на страните от Европейския съюз разискват в Брюксел обстановката в Близкия изток. За първи път за диалози в Брюксел дойдоха и няколко от първите дипломати от района.

В срещата вземат участие и израелският министър на външните работи, генералният секретар на Лигата на Арабските страни, и външните министри на Саудитска Арабия, Египет и Йордания.

Първите дипломати на Германия и Йордания към този момент обявиха, че разновидността " две страни " - израелска и палестинска, е единственият вероятен излаз от спора. В обособена сесия първите дипломати на Европейски Съюз ще беседват и с сътрудника си от Палестина.

Министрите ще обсъдят влошаващата се филантропична обстановка в Ивицата Газа и нуждата от попречване на разпространяването на спора в района. В срещата взе участие и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Много съм благополучен, че съумях да поканя толкоз значими посетители и ги убедих да дойдат. След диалозите с тях ще имаме полемика с министрите от Европейския Съюз. Аз предлагам изчерпателен метод. Мисля, че би трябвало да спрем да приказваме за кротичък развой в района, а би трябвало да стартираме да приказваме по-конкретно за осъществяването на решението за двете страни. Нека да приказваме за това какво желаеме да реализираме. Ние желаеме решение в границите на формулата за двете страни. Нека да приказваме за това. От в този момент нататък няма да приказвам повече за кротичък развой, а решението за двете страни ", съобщи Жозеп Борел, висш представител по въпросите на сигурността и външните работи.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР