Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно

...
Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно
Коментари Харесай

Външните министри от НАТО са единни за Украйна

Външните министри на страните-членки на НАТО разискаха през днешния ден на изключително видеоконферентно съвещание засиленото скупчване на съветски войски по границата с Украйна, както и други аспекти на европейската сигурност.

Това оповестиха от Министерство на външните работи.
Столтенберг: Съществува риск от действителен спор в Украйна
Продължава да съществува действителен риск от ново съветско навлизане в Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по вре...
Прочети повече
От българска страна присъединяване взе заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова. По време на съвещанието тя акцентира нуждата от предприемането на ограничения за деескалация от страна на Русия. Предстоящите срещи с Русия в разнообразни формати, в това число съвещанието на Съвета НАТО-Русия на 12 януари 2022 година, са стъпки в вярната посока.

Заместник-министър Димитрова съобщи още, че не може да има какъвто и да било компромис с основополагащите правила и документи на европейската сигурност. Тя препотвърди и основното значение на единството и солидарността в Алианса, в това число посредством осъществяване на всички ограничения за усилване на груповата защита и въздържане по Източния фланг на НАТО.

В рамките на съвещанието външните министри подчертаваха и върху усилване на уговорката към сътрудниците Грузия и Украйна, както и тясната съгласуваност с Европейски Съюз.

 
Столтенберг свика Съвет НАТО-Русия на 12 януари
" Свиках на 12 януари съвещание на Съвета НАТО-Русия, с цел да обсъдим въпроси, свързани с европейската сигурност, изключително обстановката в и о...
Прочети повече
 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР