Външните министри на седемте индустриално най-развити икономики в света предупредиха

...
Външните министри на седемте индустриално най-развити икономики в света предупредиха
Коментари Харесай

Г-7 предупреди Русия за мащабни санкции, Байдън говори за войски на НАТО в Източна Европа

Външните министри на седемте индустриално най-развити стопански системи в света предизвестиха Русия за огромни и мното тежки последствия за Руся, в случай че стартира експанзия против Украйна. Часове по-рано американският президент Джо Байдън сподели, че в случай че това се случи, доста е евентуално американски и войски на НАТО да бъдат ситуирани в Източна Европа в името на отбраната и сигурността на членовете на алианса в тази част на континента.

Русия изрично отхвърля изказвания, че струпва войски покрай границите с Украйна и ги дефинира като цялостни измислици и част от акция на Вашингтон и " груповия Запад ", които в това време подтиквали Украйна към провокации и решение със мощ на спора в Донбас.

Американското разузнаване прави оценка, че някъде към февруари 2022 година съветската войска ще е разположила до 175 хиляди военни за атака против Украйна от няколко фронта. Би Би Си цитира в петък почитан западен чиновник наразузнаването, съгласно който " да не се заблуждаваме - в случай че Русия задейства какъвто и да е сюжет, той ще включва и дейности против членки на НАТО, а е неуместно да се мисли, че войната може да бъде лимитирана единствено в една страна ". Във вторник адмирал Тони Рейдакин, шеф щаб на английската войска, предизвести, че " смисъла на пълномащабна инвазия ще е несравнимо с каквото и да е в Европа от Втората международна война насам ".

На срещата си в Ливърпул дипломатическите делегации на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените американски щати плюс висшият представител на Европейския съюз за външните връзки оповестиха, че са " обединени в нашето наказание на военното скупчване от страна на Русия и нападателната изразителност към Украйна ".

В взаимната им позиция се споделя още:

Г-7 плюс страните от Европейски Съюз, в това число България, декларират, че ще засилят съдействието си " за нашия общ и изчерпателен отговор ".

Още преди разпространението на позицията съветското посолство в Лондон съобщи, че честата приложимост на фразата " съветска експанзия " на диалозите в Ливърпул е подвеждаща и има за цел да сътвори идея, към която да се сплоти Г-7. " Русия направи голям брой оферти на НАТО за методите, по които да се понижи напрежението. Г.7 можеше да е опция те да бъдат разисквани, само че вместо товачуваме аресивни лозунги. "

В петък Москва изиска - и венага получи отвод от НАТО - да се ангажира юридически, че няма да се уголемява повече на изток и няма да разполага нападателни оръжия в съветски съседи, членове или не на НАТО. В неделя Кремъл съобщи, че на диалозите Путин-Байдън на американския президент е било казано, че съветските войски не съставляват опасност и Русия е демонизирана поради това, че просто реалокира войски на личната си територия.

В събота президентът Байдън повтори пред публицисти, че Съединени американски щати в никакъв случай не са обмисляли да изпращат свои военни в Украйна при положение на съветска атака. Но в случай че това се случи, Съединени американски щати и НАТО ще би трябвало да изпълнят уговорката си да изпратят повече сили по източния фланг на алианса, с цел да ги защитят от Русия.

" Абсолютно ясно споделих на президента Путин, че в случай че тръгне към Украйна, икономическите последствия за стопанската система ме щу бедът унищожителни, унищожителни. Отношениято на света към Русия след всичко това ще се промени фрапантно, те ще платят ужасна цена ", съобщи Байдън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР