Външните министри на САЩ и Южна Корея Майк Помпео и

...
Външните министри на САЩ и Южна Корея Майк Помпео и
Коментари Харесай

Съюзниците не се отказват от плановете си за Северна Корея

Външните министри на Съединени американски щати и Южна Корея Майк Помпео и Кан Кьон-уа се договориха да продължат да работят за основаването на подобаващи условия за договаряния сред Вашингтон и Пхенян, съобщи Reuters, цитирайки изказване на южнокорейското външно министерство.

Министър Кан Кьон-уа съобщи, че е разговаряла по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати, откакто американският президент Доналд Тръмп анулира срещата на високо ниво със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Сингапурското външно министерство също изрази страдание за анулацията на срещата, която трябваше да се организира в града.

Японският външен министър Таро Коно съобщи, че неговата страна схваща решението на Тръмп да анулира срещата с Ким Чен-ун. "Безсмислено е да се организира среща ", която не се чака да докара до резултати, акцентира той.

Таро Коно добави, че Токио ще продължи да сътрудничи на Вашингтон за провеждането на плодотворни договаряния за денуклеаризация на Северна Корея и за разрешаването на въпроса с отвлечените от режима в Пхенян японски жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР