Външните министри на Европейския съюз решиха да наложат санкции на

...
Външните министри на Европейския съюз решиха да наложат санкции на
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС решиха да санкционират Турция заради Кипър

Външните министри на Европейския съюз взеха решение да наложат наказания на Турция, в случай че дейностите и провокациите на Анкара против Кипър продължат.

На извършеното през вчерашния ден в Люксембург съвещание Съветът по външни работи прикани висшия представител на Европейски Съюз по външни работи и политика за сигурност Жозеп Борел и Европейската комисия да изготвят оферти за наказания против Турция в светлината на нейните едностранни дейности в град Вароша в окупирания Северен Кипър и дейностите на изследователския транспортен съд „ Nautical Geo ” в изключителната икономическа зона на Кипър.

Външните министри на Европейски Съюз се съгласиха, че ще изискат от Европейската работа за външна активност да изготви документ, който е по едно и също време разбор на обстановката и предложение за поредност от ограничения, които Съветът да прегледа, в случай че пожелае да вземе решение.

След срещата Жозеп Борел дефинира като „ неприемлива “ намесата на Турция против европейските кораби. Той добави, че държанието на Турция основава напрежение в Кипър и подкопава възобновяването на договарянията за споразумяване на кипърския проблем. Върховният комисар изрази солидарността си както с Кипър, по този начин и с Гърция, заяви уеб сайтът Keep Talking Greece.

Европейският посланик съобщи, че е контрактувано да се инструктират Европейската работа за външна активност и Европейската комисия да приготвят оферти за ограничения против Турция, като решението за възможното им въвеждане ще бъде взето от държавите-членки.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас акцентира, че, в светлината на провокативното държание на Турция, Европейският съюз би трябвало ясно да дефинира границите на това, което е подготвен да търпи. Той акцентира, че вместо някои държави-членки да демонстрират взаимност с дейностите на Беларус, би трябвало да бъдат солидарни с Кипър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР