Външните министри на ЕС решиха днес да наложат целеви санкции,

...
Външните министри на ЕС решиха днес да наложат целеви санкции,
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции и оръжейно ембарго на Венецуела

Външните министри на Европейски Съюз взеха решение през днешния ден да наложат целеви наказания, в това число оръжейно ембарго, против Венецуела, оповестиха международните организации.

Санкциите са в отговор на продължаващата от месеци политическа рецесия след решението на президента Николас Мадуро да укрепи властта си, като лиши следеното от опозицията Национално заседание от пълномощията му посредством основаване на ново учредително заседание за пренаписване на конституцията.

Освен оръжейно ембарго ограниченията на Европейски Съюз включват основаване на правни рамки за санкциониране на физически и юридически лица посредством възбрана за пътувания и заледяване на активите им, в случай че е належащо.

" Тези ограничения ще бъдат прилагани последователно и гъвкаво и може да бъдат разширени към други лица, които не зачитат демократичните правила или върховенството на закона, или нарушават човешките права ", се споделя в декларация на външните министри на Европейски Съюз, представена от Ройтерс.

Уточнява се, че наказателните ограничения нямат да цел да навредят на венецуелския народ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР