Външни сътрудници преглеждат и класифицират статуситеВ световен мащаб функционират около

...
Външни сътрудници преглеждат и класифицират статуситеВ световен мащаб функционират около
Коментари Харесай

Обучават изкуствен интелект от съобщенията във Facebook

Външни сътрудници преглеждат и класифицират статусите

В международен мащаб действат към 200 екипа, които изследват статусите и известията във Фейсбук за образование на системите с изкуствен интелект (източник: CCO Public Domain)

Хиляди външни сътрудници на Фейсбук в разнообразни страни по света преглеждат и маркират потребителски изявления в обществената мрежа, както и в Instagram. Тяхната работа се употребява за обучаване на системи с изкуствен интелект и информиране на потребителите за нови артикули, твърди обява на Engadget.

Наетите сътрудници преглеждат освен обществени, само че и персонални известия, което поражда подозрения, че тяхната активност може да да нарушава поверителността. Според отчета, 260 външни сътрудници в индийския град Хайдерабад са маркирали милиони известия, започвайки активността си през 2014 година.
още по тематиката
Те преглеждат тематиката, повода за написването на известието и правят оценка желанията на създателя. Най-вероятно Фейсбук употребява тези данни за създаване на нови функционалности и увеличение на приходите от реклама в обществената мрежа.

В международен мащаб действат до 200 плана, които употребяват маркирани потребителски известия за образование на системите с изкуствен интелект. Отбелязва се, че този метод не е необичайност и доста огромни компании набират чиновници от външни компании, които се занимават с „ анотиране на данни “.

Потребителите на известните обществени мрежи Фейсбук и Instagram надали ще се почувстват по-спокойни след тези разкрития. Известно е, че наетите чиновници в Хайдерабад имат достъп до потребителски известия, актуализации на статусите, до фотосите и видеоклиповете, в това число такива, изпратени в частни диалози.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР