Външната политика трябва да е приемствена, да следва определени дългосрочни

...
Външната политика трябва да е приемствена, да следва определени дългосрочни
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на ВМРО: Върховенството на българските закони е водещо, когато говорим за уреждане на вътрешните ни дела

Външната политика би трябвало да е приемствена, да следва избрани дълготрайни цели. На първо бих отстоявал нашата кардинална позиция по въпроса за приемането на Северна Македония в Европейски Съюз – политика, която отстоява българските и европейските полезности. Правото на самоопределяне и правото на българите в Северна Македония да са равноправни жители е европейски принцип. Това съобщи претендентът за президент на Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов.

Според Михов, антибългаризмът от ден на ден не се приема в Северна Македония. Той дефинира като несъстоятелна позицията, че Зоран Заев е платил с оставка поради доближаване с България. Същите тези анализатори, които го споделят, споделят по какъв начин няма смяна в връзките и в българската позиция, аргументира се Михов.
 Росица Матева: Изборите няма да бъдат отсрочени Росица Матева: Изборите няма да бъдат отсрочени
Заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева съобщи, че изборите на 14 ноември няма да бъдат отсрочени. Изборите могат да бъд...

Кандидатът за президент на Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че концепцията за мощна президентска република не значи тирания, а че изпълнителната власт ще е директно определена от народа. На първо място по този начин ще се обезпечи опция за ефикасна битка с корупцията, сподели Михов. „ Диктатурата може да бъде реализирана и в парламентарна форма на ръководство ”, предизвести той.

Михов сподели и друго пред Българска национална телевизия – поддържаме Полша що се отнася до върховенството на закона. Върховенството на българските закони е водещо, когато приказваме за споразумяване на вътрешните ни каузи, акцентира той.

Ако стане президент, Михов би се срещнал първо с президента на Северна Македония. Той изрази терзание за организацията на изборите поради четвъртата вълна на ковид. „ С улавяне за ръце няма да спрем пандемията – трябват експертни решения, политическо единодушие да изведем тематиката от предизборната акция ”, акцентира Михов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР