Външен скелет или екзоскелет, даващ на човека, който го носи,

...
Външен скелет или екзоскелет, даващ на човека, който го носи,
Коментари Харесай

CES 2020 - от екзоскелети до софтуерно кодиране за деца без екрани

Външен скелет или екзоскелет, даващ на индивида, който го носи, супер сили и игри, които по занимателен метод учат децата да пишат софтуерни кодове. Такива нововъведения бяха показани на ревюто за потребителски техника в Лас Вегас тази седмица, осведоми Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Механични мускули

Екзоскелетът Гардиън ЕксОу (Guardian XO) основан в съдействие сред Саркос роботикс (Sarcos Robotics) и Делта еър лайнс (Delta Air Lines) даде опция на посетителите на ревюто елементарно да подвигат куфар, тежащ 22,7 кг с една ръка благодарение на технологията за супергерои.

Работниците, които носят този " костюм " могат да подвигат до 90,7 кг осем часа без изпитание, съгласно Делта. Компанията възнамерява чиновници по обработването на багаж да тестват екзоскелета.

Същевременно Панасоник (Panasonic) показа личен екзоскелет " супер робот ", който пък ще оказва помощ на екипите да придвижват тежко съоръжение за състезателите на идните в Токио параолимпийски игри.

Игра на кодове

Май креативити бокс (My Creativity Box) показа играта Мочи (Mochi), която по занимателен метод и без екрани основава у децата умения за софтуерно шифроване.

Комплектите Мочи разрешават на децата да основават роботизирано странствуване за плюшено мече и да го ръководят съгласно историите в брошура.

Играта насочва вниманието към формите, цветовете, животните и числата.

С тригодишната ми щерка се сетихме за това, сподели техническият шеф на Май криейтив бокс Михран Варданян.

Това е игра без екрани, тъй че децата не се пристрастяват към екраните, също така научават някои неща за кодирането и други потребни работи, добави Варданян.

Програмиране със " Замръзналото кралство "

Бъдещите софтуерни експерти на най-различни възрасти са поканени да влязат в " магичния свят на кралството на кодирането " благодарение на онлайн просветителна скица, основана в партньорство с Дисни (Disney).

Програмата Дисни кодилюжън (Disney Codeillusion), която наскоро бе пусната в Съединени американски щати, употребява редица известни герои от филмите на Дисни, с цел да направи по-забавно образованието по компютърно шифроване.

" Например със " Замръзналото кралство " можеш да създадеш снежната магия на Елза, сподели шефът на Лайф ис тек Ю Ес Ей (Life is Tech USA) Сатоши Миягава, до момента в който демонстрираше просветителния инструмент.

Със " Зоотрополис " можеш да създадеш уеб страница за наемане на нови служители на реда, добави той.

Онлайн курсовете бяха основани най-вече с мисъл за децата в учебна възраст, само че сътрудникът Лайф ис тек е на мнение, че доста възрастни се интересуват от шифроване и желаят занимателен метод за придобиване на съответните умения.

Искаме да изградим мост от детското шифроване до програмирането за възрастни, а също по този начин да поддържаме мотивацията на учащите, сподели Миягава във връзка програмата, която коства 1900 $.

Звукът на бъдещето

Носителят на Нобелова премия композиторът Джорджо Мородер показа мелодия, основана в съдействие с Еф Пи Ти индъстриъл (FPT Industrial), която да служи за тон на безшумните коли, като електрическите автомобили да вземем за пример, които заменят шумните мотори с вътрешно горене.

И в този момент знаете, че моторът работи, сподели Мородер, който даваше пояснения, откакто гости чуха за първи път композицията му за мотор на автомобил. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР