Ванкувър и Берлин ще бъдат домакини на следващите две издания

...
Ванкувър и Берлин ще бъдат домакини на следващите две издания
Коментари Харесай

Ванкувър и Берлин ще са домакини на Laver Cup през 2023 и 2024


Ванкувър и Берлин ще бъдат домакини на идващите две издания на Laver Cup. Новината бе публично оповестена на уеб страницата на шампионата, както и в обществените мрежи. През 2023 година мачовете ще се играят в Rogers Arena (22-24 септември), а година по-късно конкуренцията ще се организира в Mercedes-Benz Arena (20-22 септември).

„Когато основахме Laver Cup, начаша фантазия беше да съберем като съотборници най-хубавите играчи в света, които са съперници през останалача част от годината, като също така почитаме легендите от предишното и предоставяме тенис от международна класа на допустимо най-вече почитатели по целия свят. Петото издание на шампионата ще се организира в Лондон през септември, а с днешното оповестяване на Ванкувър и Берлин като последващи домакини считаме, че осъществяваме изцяло нашата визия и шампионатът продължава да се разраства с всяка последваща година“ – разяснява ръководителят на Laver Cup и изпълнителен шеф на Team8 Тони Годсик.

„Много сме щастливи, че ще доведем Laver Cup във Ванкувър, защото това е прелестен град, който е прочут като чест хазаин на спортни събития от най-високо равнище. Година по-късно ще проведем шампионата в Берлин, който е един от най-готините градове в Европа и в действителност нямаме самообладание да отидем там“ – добави изпълнителният шеф на Laver Cup Стив Закс.

„Горди сме, че се наредихме до толкоз известни градове като хазаин на Laver Cup и нямаме самообладание да покаже прословутото си гостолюбие на всеки, който реши да пристигна на шампионата, с цел да гледа тенис от международна класа. Фактът, че най-хубавите играчи на планетата ще играят един против различен тук, във Ванкувър, ще изведе на напълно ново равнище развиването на тениса в нашия град. Непрекъснато се стараем да привличаме най-големите спортни събития и по тази причина семейството на Laver Cup е нещо, с което доста се гордеем“ – съобщи кметът на Ванкувър Кенеди Стюарт.

Берлинската зала Mercedes-Benz Arena е добра позната на спортните почитатели на Стария континент. Откритото през 2008 година оборудване на два пъти бе хазаин на финалната фаза на най-престижният европейски клубен шампионат по баскетбол – Евролигата, а през последните години бе хазаин и на мачове от NBA и NHL. Освен спортни събития там се организират и голям брой концерти, като през 2009 година Mercedes-Benz Arena бе хазаин на церемонията по връчването на европейските музикални награди на MTV.

„За нас е огромна чест и горделивост да бъде хазаин на Laver Cup 2024. Берлин и Mercedes-Benz Arena са идеални за сходен шампионат. Това е съвременен и многолюден комплекс в центъра на града, обкръжен от голям брой заведения и места за забавление. Били сме хазаин на голям брой спортни и музикални събития от най-голям сан, само че това е първият случай, в който ще посрещнем елита на международния тенис. Няма да пестим средства и старания, с цел да накараме както участниците, по този начин и почитателите да се почувстват като вкъщи си при нас“ – разяснява генералният управител на Mercedes-Benz Arena Оле Хертел.

Тазгодишното издание на Laver Cup ще се организира в Лондон от 23 до 25 септември. Отборът на Европа ще бъде предвождан от Рафаел Надал и Роджър Федерер , а оповестените досега играчи от отбора на Света са Феликс Оже-Алиасим, Диего Шварцман и Тейлър Фриц.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР