Ванилията е традиционна съставка в парфюмите, но може да я

...
Ванилията е традиционна съставка в парфюмите, но може да я
Коментари Харесай

Ваниловото масло чисти пъпки и опъва бръчки

Ванилията е обичайната съставна част в парфюмите, само че може да я включите и в домашните грижи за кожата

Маслото от ароматната фалшификация има мощно противовъзпалително деяние, подкрепя бързото укрепване на рани и пъпки. Избелва, изравнява тена, покачва еластичността. Приложимо е за суха кожа – хидратира я, и за мазна – контролира работата на мастните жлези и понижава омазняването.

Ванилията е отличен източник на витамини от група В, а те удължават живота на клетките

Богата е на антиоксиданти, които забавят възрастовите промени като бръчки и пигментни петна. Маските с нея заглаждат кожата, вършат я мека и сияеща.

Нежният мирис е спомагателен плюс на ваниловата есенция, само че тя би трябвало да се употребява деликатно и тъкмо да се съблюдават дозите. Купувайте единствено от аптеката, в никакъв случай не използвайте продуктите за ароматизиране на сладкиши. На етикета категорично би трябвало да написа, че маслото е натурално.

То е чест алерген, по тази причина предварителният тест е наложителен

Ваниловото масло може да се комбинира с всички базови козметични масла. Най-добър резултат се реализира при разбъркване с жасминово, сандалово, розово, цитрусово или джинджифилово.

За да приготвите маска за суха и старееща кожа, смесете по 15 мл масло от авокадо, жожоба и горски орех, прибавете по 2 капки ванилово и жасминово и по 4 капки портокалово и розово. Нанасяйте на лицето през ден. След 25 минути почиствайте непоетото с козметичен тампон. След това не е нужно да слагате крем. Маската стяга и овлажнява чудесно, изглажда мимическите бръчици. Съхранявайте маслената примес в мрачен стъклен съд, добре затворен.

Универсална маска за всевъзможен вид кожа става от 15 мл масло от гроздови семки, 6 капки ванилово, по 2 капки розово и сандалово масло. Със сместа можете да масажирате лицето всеки ден.

Ваниловото масло оказва помощ чудесно при изпръхнали устни. Балсам с него изглажда и бръчиците около тях, има защитно деяние против атмосферните въздействия, доста добре хидратира. Трябват ви по 1 с.л. масло от ши и бадемово, 1 и 1/2 с.л. пчелен восък и 10 капки 100-процентно масло от ванилия. Разтопете восъка на водна баня, сипете маслата (без ваниловото) и разбъркайте доста добре. Оставете сместа да изстине, като през 10 минути я разбърквате. След това сложете ваниловото масло и отново разбъркайте. Оставете балсама да престои 10-15 часа, преди да го употребявате. Нанасяйте го вечер преди сън и заран, в случай че не слагате червило.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР