Ванга вярвала, че иконата сама привлича душата, която искрено иска

...
Ванга вярвала, че иконата сама привлича душата, която искрено иска
Коментари Харесай

Това са нещата, пазещи дома от беди и нещастия, според Ванга

Ванга вярвала, че иконата сама притегля душата, която откровено желае да й се кланя.

Съветът на българската пророчица бил да не се прави толкоз авансово премислен избор, едвам се види на коя икона душата ще се спре първосигнално и тъкмо тази би трябвало да се отнесе вкъщи.

Ванга казвала: " Отиди в църковния магазин и избери икона, която да стане твой асистент в живота. Може авансово да обмислиш какво да избереш, само че най-добре е да погледнеш на иконите и да избереш тази, която провокира най-силно неспокойствие в душата ти. Защото иконата знае най-добре с коя душа да се свърже, с цел да й бъде помощ и избавление ". По думите на пророчицата такава икона ще стане правилен асистент в сложните обстановки, може да ни утеши в скръбта, да ни бъде очакване и наслада в най-трудните моменти. Най-главното е да се има вяра откровено. Общуването с иконата е интимно дело на всеки. Към нея би трябвало човек да се обръща откровено, ребром. Иконата не би трябвало да се употребява за утоляване на своите потребности и користни цели, тъй като тя е знак на вярата ни и на връзката ни с Бога, когато сме най-силно уязвими, съветвала пророчицата от Рупите.

Защита

Ванга е вярвала, че седем на пръв взор напълно елементарни неща пазят човек и пазят дома му.

Иконата е едно от тях. Друго е медът . Като близка до естествените сили и националните вярвания, баба Ванга е употребила хилядолетните знания на популацията по Македонския край, с цел да дефинира кои неща са подобаващи за всеки дом. Казвала е, че медът в къщата е триумфът на този дом. " Пчелите вършат мед и се хранят с мед, а духовете на меда вършат положителни каузи и обичат сладко. Трябва да ги нагостиш с мед, с цел да работят за твоя благодат и за щастието на дома ", говорила е Ванга.

Тя е знаела, че медът е освен вкусно лакомство с потребни качества, което от хилядолетия се употребява по нашите земи за лекуване на разнообразни болести и за подсилване на силата и имунната система, само че е и мощен нравствен знак. От антични времена се употребява в разнообразни вълшебства и ритуали, с които да се умилостивят духовете на дома, с цел да пазят жилището от несгоди.

Солта има също мощни магични свойства. Не инцидентно гостоприемството на народа ни от прастари времена е с самун, мед и сол. Солта пречи на злото и поканва положителното.

Друго, надарено с мощни защитни свойства нещо, е чесънът . Ванга постоянно е призовавала той да се употребява като муска, амулет, пазещ от зли сили и уроки. Към чесъна Ванга е прибавяла и лука , като постоянно е казвала, че те са едно растение. Чесънът е кадърен да отбрани къщата и индивида, лукът взима негативната сила и я отстранява. Чесънът е мощно магическо средство, подарък ни от земята, твърдяла е пророчицата.

Хармония

Ванга е вярвала, че ябълките са плодовете на шанса и подредеността. Нашите предшественици са ги наричали плодове на триумфа и шанса. Вярвали са, че могат да донесат естетика в къщата и пазят от зли сили, от уроки и от завистта на другите.

Казвала е: " Искаш ли в дома ти да има благополучие и благополучие, то гледай в кухнята постоянно да има една ябълка, която да стои там и да бъде за богатството на всички от вкъщи. Тази ябълка никой не би трябвало да я пипа, дано да си стои и да радва взора, само че да не бъде пипана, с цел да не узнаеш скръбта ".

Черният камък също е бил препоръчван от Ванга като мощно средство на бялата магия, който ни пази от зло. Той като се изключи че има предпазваща мощ, ни оказва помощ да спим добре. " За да бъде добър сънят, ти би трябвало да си намериш асистент, който да те пази, когато заспиш. Тук на помощ идва черен камък, най-незабележим, какъвто и ще да бъде, само че да не е бляскав ". Черният камък не ни навлича неприятности, а ни оказва помощ да се избавим от неприятните сънища и да нямаме проблеми със съня.

Светлина

Свещите са първичният знак на светлината и положителното, на успеха против мрака, вярвала е Ванга и е съветвала във всеки дом да има такива. Свещите от незапомнени времена се употребяват за филтриране и отбрана от зли сили. Пророчицата е считала, че запалената свещ поддържа силата на дома и му носи добра сила. Но тя е предупреждавала: " Със свещи би трябвало да се борави доста деликатно, тъй като те могат да донесат както положително, по този начин и да са пътят на злото към дома. Могат да навредят и не би трябвало да се злоупотребява с тях ". Допълвала е, че свещите би трябвало да са църковни и от восък, а не купени от пазара. Тези свещи оказват помощ на хората да пазят вярата и да гонят злото, вярвала българската пророчица.

Ванга е вярвала, че тези най-обикновени неща обладават особени свойства и ни оказват помощ да запазим здравето си, да защитим дома си и да притеглим благополучието.

Имало е и други предмети, които пророчицата е съветвала да бъдат в къщите на хората, само че тези са главните, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР