Ванга и Стефан Данаилов са две от най-емблематичните фигури в

...
Ванга и Стефан Данаилов са две от най-емблематичните фигури в
Коментари Харесай

Ванга изпъдила Стефан Данаилов 



Ванга и Стефан Данаилов са две от най-емблематичните фигури в българската история и просвета, всяка от тях оставила дълготраен отпечатък. Ванга – именитата пророчица, известна със своите мистични качества, и Стефан Данаилов – обичан артист и икона на българското кино и спектакъл, са имали своята знаменателна среща, която е обгърната в тайнственост и митове. Тази среща разкрива освен техните персонални взаимоотношения, само че и въздействието, което Ванга е имала върху доста от известните персони в България, в това число и върху Данаилов.

През годините хиляди хора – от елементарни жители до политици и звезди, търсят препоръки и помощ от гадателката от Рупите. Тя става известна освен в България, само че и в доста други страни, като предсказанията й постоянно са свързани с огромни събития и човешки ориси, а за нейните пророкувания се приказва и до през днешния ден.
Данаилов ïúк оставя трайна диря освен като артист, само че и като учител по актьорско майсторство, вдъхновявайки генерации млади гении.
Според разнообразни източници Данаилов посещава Ванга в сложен миг от живота си, когато търси отговори на въпроси, свързани както с професионалната му кариера, по този начин и с персоналния му живот. По мемоари на хора, които са го придружавали, той се интересувал съответно за любовта, тъй като в оня интервал се чувствал комплициран и загубен. Ванга обаче не постоянно дава на всекиго това, което чака.

Тя била сдържана в срещата си с Ламбо и не разкрила доста пред него. Казала, че той към този момент знае отговорите на въпросите, които го изтезават, и че не се нуждае от нейната помощ. Тази загадъчна реакция е присъща за Ванга, която постоянно е отблъсквала хора, в случай че е усещала, че техните планове или подозрения не са напълно откровени.
Данаилов обаче упорствал за по-категорични отговори. Макар че не е известно сигурно какво тъкмо му е споделила Ванга, явно е, че тази среща не е протекла по този начин, както му се е желало. Пророчицата била непреклонна и предиздвикала артиста да напусне дома й и повече да не я тормози.
Някои настояват, че тя въпреки всичко е предсказала огромните триумфи на Данаилов в бъдеще, в това число ролята му на преподавател и наставник за доста млади артисти. Други пък описват, че Ванга го е предизвестила за случките и компликациите, които го чакат в персонален проект, само че че той ще откри сили да ги преодолее. Категорично обаче отказала да му даде повече детайлности, тъй като прозряла какъв ще е неговият съдбоносен път, и се е бояла, че той няма да е кадърен да го понесе.

По мемоари на негови другари по това време набиращият популярност тогава артист бил доста отчаян от метода, по който протекла срещата му с Ванга, тъй като към този момент бил чувал разкази на негови сътрудници, които били получили доста подробни предсказания.

Секссимволът на соца Ламбо е имал плевел съкровен живот, само че негова вярна спътница до последно остана брачната половинка му Мария, която му е прощавала доста негови сантиментални връзки. В своите записки артистът призна, че другата жена, в която е бил мощно влюбен преди време, е била Аня Пенчева. Въпреки това до бракоразвод с Мария не се стига. Междувременно Данаилов става татко след къса случка с актрисата Ирен Кривошиева, от която е единственият му наследник Владимир.
Впоследствие той обмислял няколко пъти да направи повторна аудиенция при пророчицата, само че в последна сметка се отказал.

Днес негови другари разясняват, че казаното от Ванга за Мастера се сбъднало, само че към момента се чудят какво ли му е икономисала и дали е било обвързвано с метода, по който е щял да си отиде.

Ретро

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР