VanEck обяви временно премахване на таксата за управление на своя

...
VanEck обяви временно премахване на таксата за управление на своя
Коментари Харесай

VanEck премахва таксите за търговия с Биткойн ETF

VanEck разгласи краткотрайно унищожаване на таксата за ръководство на своя спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), HODL, като се базира на релативно по-малките си активи спрямо съперниците.

Освобождаването от таксата ще бъде в действие до 31 март 2025 година, в случай че активите на фонда не доближат $1.5 милиарда преди тази дата, както е посочено от VanEck.

Преди това HODL постановяваше на вложителите такса в размер на 0.2%, което към този момент беше една от най-конкурентните ставки на пазара. Например BlackRock, Fidelity, Invesco, WisdomTree и Valkyrie начисляват малко по-висока такса от 0.25%, като само Franklin Templeton предлага малко по-ниска ставка от 0.19%.

Макар VanEck да изяснява премахването на таксата със мощната си религия в Биткойн , евентуално е по-бавният напредък на фонда спрямо неговите сътрудници да е повлиял на това решение.

Понастоящем HODL ръководи активи (AUM) на стойност малко над $305 милиона, което е доста по-малко от други фондове, надхвърлили границата от $1 милиард.

Например iShares Bitcoin Fund (IBIT) на BlackRock може да се похвали с $13 милиарда AUM, което е водещо измежду емитентите, като се изключи Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който се включи в конкуренцията с близо $30 милиарда активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР