Вандалският акт е извършен през нощта на 19 август. От

...
Вандалският акт е извършен през нощта на 19 август. От
Коментари Харесай

Пак нацапаха с червена боя Паметника на съветския воин в Стара Загора



Вандалският акт е осъществен през нощта на 19 август. От февруари предходната година (началото на войната в Украйна) това е третият път, в който паметникът в Стара Загора е оцветяван в алена багра.

Монументът през днешния ден е бил измит, съобщи Агенция " Фокус ". На територията на парка има видео наблюдаване. Предстои проверяващите да прегледат записите в опит да открият причинителите.

Общинската организация на Българска социалистическа партия и Областната конструкция на Българския антифашистки съюз в Стара Загора осъдиха вандалското посягане върху монумента.

" Паметникът на руския боец в Стара Загора е еманация на историческата памет на българския народ за битката с фашизма. Неговото опозоряване съставлява следващ безрезултатен опит за влияние върху публичното схващане, целящо неуважение на тези исторически събития.

Народ, който не цени, не пази и не помни историята си, не може да има бъдеще и почтено място измежду останалите европейски нации. Надяваме се способените органи навреме да открият причинителите на това хулиганско действие, които да понесат цялата суровост на закона ", се споделя в позицията на социалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР