Вандалската проява над бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна е

...
Вандалската проява над бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна е
Коментари Харесай

Има задържан за изтръгнатия паметник на граф Игнатиев във Варна

Вандалската демонстрация над бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна е била осъществена от един човек. Това е станало сред 0:30 и 1:15 часа тази нощ, през което време причинителят е бил в региона на паметника. Това демонстрират конфискуваните записи от камерите в региона, разгласи на брифинг по случая старши комисар Атанас Михов, зам.-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.   

Лицето на причинителя не се вижда поради и студеното време. За установяваването му ще се разчита единствено по външни белези, уточни старши комисар Атанас Михов.

Към момента има един арестуван по случая. Това е причинителят на предходното посягане над същия монумент. Мъжът е арестуван в Първо РПУ за изчистване на алибито, разясни полицейският шеф.

При изтръгването на бюста са изкривени металните планки в основата му, като евентуално е употребен лост. Ръбовете са откъртени, а винтовете са компрометирани. Няма изчезнали детайли. Бюстът е спретнат на несъмнено място и след цялостното му възобновяване ще бъде подложен още веднъж на мястото си. Това ще се случи в най-скоро време, означи шефът на общинска дирекция „ Култура и духовно развиване “ Антония Йовчева.

Това е следващото посягане върху паметника на граф Игнатиев, който се намира в градинката до Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “. След честването на 3 март предходната година монументът бе залят с бяла багра, а причинителят на вандалския акт се оказа 34-годишен варненец без престъпни прояви.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР