Вандалите нямат спирачки - това е поредното посегателство срещу мемориала

...
Вандалите нямат спирачки - това е поредното посегателство срещу мемориала
Коментари Харесай

Безобразие! Три паметника на Стамболийски осъмнаха окървавени СНИМКИ

Вандалите нямат спирачки - това е следващото посягане против мемориала на земеделския водач.

За трети път в границите на година, хулигани още веднъж изрисуваха няколко паметника на Александър Стамболийски, а за вандалската демонстрация оповестяват от " Обединени земеделци ", които и упорстват способените органи да разкрият причинителите и да ги подведат под отговорност.

Няколко дни откакто отбелязахме 99 години от жестокото ликвидиране на земеделския водач, общественик и модернизатор сме очевидци на следващото срамно посягане против личността и делото на Александър Стамболийски, а провокацията със заливането на паметника с багра е акт на изтощение на тези, които се пробват да омаловажат неговата изключителна персона и огромните промени, които той организира отпред на земеделското държавно управление в интервала 1919 – 1923 година, безапелационни са от политическата партия.



За следващ път вандали оскверниха паметника на Александър Стамболийски в Пазарджик.

" Подписът " на хулиганите към този момент е прочут - бюстът на земеделския водач е напръскан с алена багра, посредством образец пък е изрисуван и обликът на проф. Александър Цанков, участник в организацията на Деветоюнския прелом и правоприемник на Стамболийски на министър-председателския пост (1923-1926 г.), останал в историята с прозвището " кръволок " и " кървясъл професор ", откакто ръководството му прави отвличания, изтезания и многочислени убийства.

През 2021 година паметникът бе обект на посягане на 15 юни, дни след отбелязване на 98 години от неговото ликвидиране, а по-късно на 9 септември, когато целият монумент отоно беше залят освен с алена, а и със синя багра.



Вандалите са осквернили и двата паметника на Александър Стамболийски в родното му село Славовица. С алена багра закриха облика му и написаха " ПРЕДАТЕЛ ".

" Това е нападателна провокация против демократичните полезности, които споделяме и нагла проява на неприемливо държание в държава-членка на Европейски Съюз. Повторяемостта на тези хулигански прояви е още едно съображение от Обединени земеделци да молим за навреме интервенция на способените органи, с цел да бъдат разкрити и подведени под отговорност причинителите. ", написа ръководителят на политическата партия в персоналния си Facebook профил.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР