Вандали стъпкаха цветята на Орлов мост, гръмна навремето един от

...
Вандали стъпкаха цветята на Орлов мост, гръмна навремето един от
Коментари Харесай

Благодаря ви, колеги. Как Пеевски създава паралелна реалност

Вандали стъпкаха цветята на Орлов мост, гръмна преди време един от най-многотиражните национални всекидневници. Вандалите бяха протестиращи природозащитниици, а ръководителят на медията - прочут български политик и предприемач, досегашен собственик само на непретенциозен опел. Стотиците хиляди читатели на вестника по този начин и не схванаха от него какво събитие е довело до преждевременната гибел на десетки теменужки в центъра на София. Разбраха единствено, че там вилнеят някакви умопобъркани, тъй като, нали, кой естествен човек целеустремено умъртвява насаждения.

Нищо остаряло не е забравено, в противен случай, даже е усвоено до съвършенство, тъй като и през днешния ден същият този политик подменя действителността, употребявайки медиите като естрада. А " Благодаря ви, сътрудници " и " Проверете си! " чуваме всякога, когато публицист му зададе неуместен въпрос, който не се вписва в авансово замисления за деня монолог, последван от внезапно овакантяване на мястото на събитието. Разбира се, постоянно може да са отговорни и Политическа партия и Иван Костов.

Ето няколко пресни примера за това по какъв начин (съ)председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевкси (защото едва ли някой още не е схванал кой е политикът с опела) продължава да изгражда паралелни действителности (или различни истини) на някои събития, и то постоянно напълно сполучливо:
Прокуратурата и антикорупционната комисия обслужват ПП-ДБ
Това, изключително в частта за държавното обвиняване, са постоянно повтаряни тези на глобения от Съединени американски щати и Англия за корупция партиен водач.

" Лицето Антон Славчев ", краткотраен (колко да е временен) началник на КПК, чиято оставка ПП-ДБ изиска, бе обвинен от Пеевски през август, че се е отказал от искания против сем. Прокопиеви за 200 млн. лева, както и че обединяването в действителност цели да го прати в прокуратурата, с цел да му обезпечава там Славчев чадър, след като спечели конкурс за обвинител.

А Борислав Сарафов, чийто избор за изпълняващ функционалностите основен прокурор бе нападнат от ПП-ДБ пред Върховния административен съд, бе упрекнат, че " потулва " следствия за ПП-ДБ, " пудели ", " пачки ", " мистър Кеш " и прочие

Всъщност действителността е следната: едно от последните дейности на държавното обвиение с този началник бе да откаже да се занимава със сигнала на ПП-ДБ против Делян Пеевски, основан на твърденията на почетния ръководител на Движението Ахмед Доган за " мутренски метод и лишаване бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби ". Това се случи в средата на септември.

Иначе с " пудели ", " пачки " и митници в основата на обвиняванията на Пеевки към Сарафов, прокуратурата се занимава още от навечерието на миналата предизборна акция със абсурда " Живко Коцев ". Дали се занимава с останалите телевизионни " сезирания " на Пеевски обаче все още не е известно. Не е известно и да е показала нов интерес към разкритията към Нотариуса, нито към тези на Цветан Василев за някогашния му сътрудник. 

Що се отнася до " лицето Славчев " - КПК бе принудена да се откаже от претенциите си към издателите на " Икономедиа " след оправдателни правосъдни решения и едно решение на Върховния касационен съд. Факт е, че и Славчев, и предшественикът му Сотир Цацаров, дълго и настойчиво поддържаха искове към Прокопиеви. В допълнение Славчев в реалност завоюва конкурс за прокурор в Софийски градски съд, само че не може да встъпи заради обжалване. Иначе и в този момент законът му разрешава да напусне КПК по лично предпочитание, не е нужно ПП-ДБ да инициира принудителното му премахване.

Разбира се, обвиняванията на Пеевски против шефа на антикорупционната комисия не попречиха на депутатите му да гласоподават на 19 септември срещу предлагането на ПП-ДБ за отстраняването му от поста (заедно с ГЕРБ, Има Такъв Народ и БСП).

Както и на КПК да се засилва против единствения " доганист " в Хасковско - кметът на Минерални бани, в чиито парцели нахлу на 21 септември, а в същия ден " неработещата " прокуратура да го остави в ареста.
Тема за размисъл
За обоснованите догатки за въздействието на Пеевски в правосъдната система в годините обратно няма потребност да се напомня и тук. Има смисъл да се спомене единствено активизирането на прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет, която незабавно след апела на Пеевски да се избере непрекъснат основен прокурор, пристъпи към деяние. Както и предизвестеното решение на Върховния административен съд с ръководител Георги Чолаков за това кое Движение за права и свободи ще вземе марката на изборите.

Тема за размисъл обаче е дали с обвиненията към Сарафов, който отсъства от половин година измежду политическия безпорядък и надлежно липсва нов бог за кланяне, няКОЙ не се пробва да го опасява и побутва в вярната посока? И дали с обвиняванията към КПК, славеща се като " бухалка " за политическа разпра, Пеевски не се пробва да я дистанцира от себе си, с цел да я направи една концепция по публично допустима? Последното може да се приложи и към притихналия Сарафов, изключително в случай че Висш съдебен съвет въпреки всичко реши да номинира претендент за непрекъснат титуляр на обвиняването в следващото съревнование с един кон.

Ясно е единствено, че и КПК, и обвинението видимо стъпват на пръсти към (съ)председателя и интензивно работят против Доган. Което не кореспондира напълно с паралелната действителност на Пеевски, че обслужват политическите му съперници.
На коя локална организация сте член?
На коя локална организация сте член е както се споделя въпрос за един милион $. Бе насочен от публицист на Клуб Z към Пеевски с оглед съмнението, че той въобще не членува в партията, която другояче оглавява.

Според устава на Движение за права и свободи единствено член на партията има право да избира и да бъде избиран, а Делян Пеевски години наред бе представян пред обществеността като гражданска квота при реденето на кандидат-депутатските листи. Членовете пък са задължени да се впишат в организация по местопребиваване, в тази ситуация би следвало да е в София. Така или другояче (не)членът бе посочен от " татко " си към оня миг Доган и гласуван на конгрес за (съ)председател на партията (може да се окаже и противоуставно).

Ще кажете, че въпросът не е с изключително висока степен на трудност. Но за Пеевски се оказа, че е, тъй като единственият му отговор (придружен с напускане) бе:

" Проверете си го, това е ваша работа. "

И ето по какъв начин този въпрос от сферата на висшата математика остана без публичен отговор. Все едно такава тема изобщо не съществува и сполучливо потъна в забвението на омертата в Движение за права и свободи.
Лица от Политическа партия унищожили " Булгартабак "
" Ами проучете си, проверете! " - чухме и през вчерашния ден, когато Пеевски хвърли следващата медийна бомба: лица от Политическа партия са унищожили " Булгартабак ". Става въпрос за фалирания тютюнев холдинг, в който Пеевски публично имаше дялове, а импровизирано контролираше целия и който също имаше заеми от печално известната Българска банка за развиване.

Темата още веднъж стана настояща с акцията против " спонсора " на Доган - Румен Гайтански-Вълка, в която още веднъж взе участие " обслужващата " политическите опоненти на Пеевски прокуратура...

Проучете си, проверете, ходете питайте, обиколете снимайте е постоянно прекачване към публицистите на недоказани твърдения на Пеевски, в това число за президента Румен Радев и съветниците му, съпроводени другояче с голям брой прилагателни, с цел да е несъмнено, че цветистият език ще откри място в централните излъчвания вести. Пеевски ловко употребява функционалността не медиите да осведомят и събират необятна гама от мнения, с цел да подсигурява гласност на изказванията си. Но в никакъв случай няма да го видите да дава изявление, тъй като там мъчно ще си тръгне с " Благодаря ви, сътрудници " (каквито не сме), откакто е обрисувал следващата си паралелна действителност.

(Остава тая разтуха: подмяната на действителните събития е толкоз успешна колкото къса е нашата памет и колкото притъпено е сериозното ни мислене.)
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР