Вандали са счупили предното стъкло на колата на журналист от

...
Вандали са счупили предното стъкло на колата на журналист от
Коментари Харесай

Счупиха предното стъкло на колата на журналист от Дупница

Вандали са счупили предното стъкло на колата на публицист от Дупница в нощта на петък против събота. Колата е била паркирана пред дома на журналистката Десислава Панайотова, оповестиха от Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) в България, представени от novini.bg. Това е второто посягане против колата на Панайотова.

От АЕЖ упорстват казусът да бъде разследван отвън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция " Национална полиция " или Главна дирекция за битка с проведената престъпност, предават от асоциацията.

Причина за това настояването е работата на Панайотова по случая с изгубването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през предходната година, откакто последно е бил забелязан да се качва в автомобила на Васил Капланов, който в миналото е работил като охранител на оповестените за интернационално търсене Братя Галеви.

Капланов е арестуван през септември 2020 година, а два месеца по-късно синът му е задържан по обвиняване, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изгубването на Миланов продължава да не е оголен, макар намесата на основния прокурор Иван Гешев, отеблязват от АЕЖ.

“Като се има поради целия подтекст, Асоциацията на европейските публицисти – България упорства неотложно с вандализирането на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция отвън полицията и прокуратура в Дупница”, пишат от АЕЖ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР