Вандали надраскаха новата пасарелка на кея в Русе, която още

...
Вандали надраскаха новата пасарелка на кея в Русе, която още
Коментари Харесай

​Вандали надраскаха новата пасарелка на кея в Русе

Вандали надраскаха новата пасарелка на кея в Русе, която още не е приключена. Тя е част от огромния план за обновяването на крайбрежната зона. Надраскани са и пейки, здания и кошчета на централната улица " Александровска ". Благодарение на видеонаблюдението в централната част на града обаче младежите са снимани и казусът към този момент се проверява от полицията.

Русе

Въпреки че дунавския пристан към момента е строителна площадка, вандалите към този момент се изявиха. От Общината дават обещание след приключването на реконструкцията там да има и видеонаблюдение, както на доста основни места в града. Благодарение на него са разпознати младежите, рисували със спрей в един от подлезите на града. За разобличаването им полицията и локалната власт разчитат и на жителите.
Наталия Кръстева - зам.-кмет на Община Русе: Много постоянно, когато засечем някой извършител и го оповестим в общественото пространство, се появяват хора, които разпознават лицата, също подават информация, която е нужна, към съответните органи. Така че постоянно едно видеонаблюдение е дейно.
Но видеонаблюдението не всякога прави работа, а и камерите не може да са на всички места. А е реалност, че постройките из целия град са надраскани.
Мустафа Мустафов: Някъде са създали хубави картини, само че някъде ептен, дори и в нашия блок, във входа, подготвен, саниран блок, са го окепазили.
В същото време някои от нарушителите или фенове на графити ги " публикуват " в обществените мрежи и събират " лайкове ".
Христина Илиева: Аз мисля, че като на Запад, да се отдели една стена, децата да рисуват там, а не да рисуват по всички здания. Антония Карданова: Има улици в цяла Европа, … и там графитите са красиви. Тези тука в близост - не са.
Русенци оферират глобата да бъде общественополезен труд.
Мустафа Мустафов: По паркове, по градини, да режат, да чистят.
За възобновяване на вредите, нанесени от вандалите, единствено предходната година от джоба на русенци са излезли 56 100 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР