Вандали били виновни - трошели валидаторите в автобусите Заради проблеми

...
Вандали били виновни - трошели валидаторите в автобусите Заради проблеми
Коментари Харесай

2 лв. за хартиен билет или за лев билет от приложение: Преустановиха продажбата на предплатени карти

Вандали били отговорни - трошели валидаторите в рейсовете
Заради проблеми с автоматизираната билетна система и в частност зачестилите хулигански похищения над инсталираните валидатори в рейсовете е прекратена продажбата на предплатени карти за пътешестване в градския превоз, оповестяват от Оперативна програма „ ТАСРУД “.

Пътниците, които към този момент са закупили предплатени карти, могат да продължат да ги употребяват до привършване на ресурса в тях в транспортни средства с работещи валидатори. Ако предплатената карта не се употребява в интервал от 6 месеца от датата на закупуване, тя ще бъде блокирана автоматизирано. От предприятието приканват жителите в останалите случаи да закупуват онлайн билет, абонаментна карта или книжен билет от машина.

Чрез мобилното приложение TicketVarna към този момент може да бъде закупен 24 - часов билет, оповестяват от Общинското дружество „ ТАСРУД “, което дава отговор за продажбата на транспортни документи за публичния превоз във Варна. Билетът е с годност 24 часа от часа от датата на закупуването му. Ако бъде закупен от машините за продажба в рейсовете и на спирките, целодневният билет важи до 23:59 ч. на същия ден, без значение от часа на закупуване. Услугата посредством приложението е налична от 5 юли 2024 година Цената на билета е както и до момента - 4 лв.. В изгода на жителите е интервалът на неговата годност.

С приложението TicketVarna пътуването в градския превоз е по-изгодно, припомнят от ТАСРУД: цената на едно пътешестване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лева

От ТАСРУД припомнят още, че до момента в който влезе в действие новата софтуерна система, на нередовните пасажери ще се постановат санкции. Засиленият надзор ще продължи през идващите месеци според нормативните условия на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване в публичния превоз на община Варна.

От предприятието благодарят за разбирането от страна на жителите, проявено в преходния интервал на рационализиране на автоматизираната билетна система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР