Ван блъсна няколко души на голямо кръстовище в северните предградия

...
Ван блъсна няколко души на голямо кръстовище в северните предградия
Коментари Харесай

Ван се вряза в хора в Торонто

Ван блъсна няколко души на огромно кръстовище в северните покрайнини на Торонто, заяви полицията и добави, че лидерът на автомобила е арестуван, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Полицията в най-големия канадски град в началото сподели, че 8-10 души са потърпевши, само че по-късно посочи в Туитър, че не се знае тъкмо какъв брой души са били ранени, нито какъв брой съществени са контузиите им.

Пешеходците са били блъснати в ранния следобяд в северната част на града, на към 30 км от центъра, където през днешния ден има среща на външните министри от Г-7. Няма забележима смяна в ограниченията за сигурност към хотел " Интерконтинентал ", където заседават министрите.

" Видях бял бус, който просто се качи на тротоара и толкоз доста хора викаха: " спрете колата! ", само че той просто продължаваше да се движи и да блъска хора. Поне трима души лежаха там и въобще не мърдаха ", съобщва свидетелка. Друг заявява пред City News, че водачът е карал, като че ли е целял " да удря всичко, което му е на пътя ".

" Хора, пожарните кранове, пощенски кутии бяха прегазвани ", споделя друг мъж, който е карал зад микробуса по време на случая. По думите му, той се опитвал да предизвести хората по пътя на вана, като е натискал клаксона. " Бях очевидец че най-малко 6, 7 души бяха ударени и летяха във въздуха, като убити ", споделя той и добавя: " Изглеждаше като филм ".

Говорителят на полицията в Торонто, Дженифърджит Сиду оповестява пред CBC News, че автомобилът е спрян от полицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР