вама души загинаха в Италия и най-малко 24-ма са изчезнали

...
вама души загинаха в Италия и най-малко 24-ма са изчезнали
Коментари Харесай

Смъртоносно бедствие в Италия и Франция, загинали и изчезнали

вама души починаха в Италия и минимум 24-ма са изчезнали в Италия и Франция вследствие на проливни дъждове в Алпите, заяви Асошиейтед прес.

Бурята първо мина през югоизточна Франция предходната нощ и след това се развилня над северна Италия, причинявайки огромни наводнения от двете страни на границата. Има разрушени мостове, блокирани пътища и редица откъснати обитаеми места.

Пожарникар почина в Италия по време на избавителна интервенция в северния регион Вал д'Аоста. Друго тяло бе открито през днешния ден в провинция Верчели, откакто мъж бе затрит от проливен дъжд късно нощес.

Общо 16 души в Италия, измежду които немски и френски туристи, се считат за изчезнали. От тях 15 са пасажери в коли във високопланинския проход Кол де Тенде в Алпите сред Франция и Италия, оповестиха от службите за гражданска отбрана. Говорител на службите изрази съмнение, че е загубен телефонният контакт с тях, само че за момента се счита, че те не са в непосредствена заплаха. Ситуацията в тунела на високопланинския проход се усложнява от обстоятелството, че френските спасители не могат да обхванат в него от френска страна заради нанесените от пороя провали. Италиански пожарникари търсят хората от френската страна на прохода, предполагайки, че те са блокирани някъде.

Extreme rainfall in south east France is leading to extremely dangerous conditions right now.

The bridge collapses with what looks like power surge/explosion.
— Scott From Scotland (@ScottDuncanWX)
Непрекъснатият проливен дъжд през нощта доближи стойности, незапомнени от 1958 година в северозападния италиански район Пиемонте. За 24 часа там се изсипаха 630 л вода на квадратен метър, настояват от Италианската организация за гражданска отбрана. От френската страна на границата оповестяват, че в някои елементи на планинския регион към Ница за 12 ч са се изсипали към 500 л превалявания на квадратен метър, колкото е съвсем междинната годишна норма. Там са разрушени или тежко развалени над 100 къщи. 8 души се водят за изчезнали, в това число и двама пожарникари, чиято кола е била отнесена от водната буря, когато пътят се сринал по време на избавителна интервенция.

A storm in France has caused severe flooding and at least nine people are missing - as Italy braces itself for the incoming rain and wind
— SkyNews (@SkyNews)
Френският президент Еманюел Макрон изрази признателност на спасителите. В избавителните интервенции от двете страни вземат участие стотици хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР