Валядолид поднесе една от изненадите в 29-ия кръг в Ла

...
Валядолид поднесе една от изненадите в 29-ия кръг в Ла
Коментари Харесай

Валядолид поднесе сензацията срещу Виляреал дни след триумфа на жълтата подводница над Реал

Валядолид сервира една от изненадите в 29-ия кръг в Ла Лига и победи с 2:1в гостуването си на Виляреал. Футболистите на новия ментор на отбора Пауло Пезолано прекъснаха и серията си от четири следващи дуела без победа, а в това време прекъснаха тази на “жълтата подводница ” от шест следващи триумфа в шампионата. Това бе и сериозен удар по упоритостите на отбора, който единствено няколко дни по-рано завоюва като посетител на Реал Мадрид.

“Лилавите ” взеха своята преднина още през първата част с попадения на Селим Амала още във втората минута и на Джауад Ел Ямик (34’) малко след половин час игра. Етиен Капу вкара едно попадение за домакините, само че въпреки че вложиха доста старания, те не съумяха да се доберат до изравнително попадение.

Гостите съумяха да излязат напред в резултата още в третата минута с малко чудноват гол, откакто съумяха да вкарат топката в наказателното поле, Гонсало Плата съвсем се сблъска със Селим Амала, а последният губейки равновесие съумя в последния миг да чукне около Пепе Рейна за 1:0.

“Жълтата подводница ” стигна до попадение след четвърт час игра, когато Хосе Луис Моралес бе изведен зад тила на защитата и подаде на празна врата на Чъкуезе означи, само че интервенция на ВАР сподели, че е имало засада при офанзивата. Последва напън на домакините и на няколко пъти вратаря Жорди Масип трябваше да се намесва уверено.

Така се стигна до 34-ата минута, когато централният защитник на Валядолид Джауад Ел Ямик пое топката от своето поле и след впечатляващ рейд сред няколко бранители в наказателното поле промуши топката за повторно в мрежата на Пепе Рейна.

Футболистите на Виляреал бяха покрай изравняването и десетина минути след началото на втората част, когато още веднъж Чъкуезе получи отличен пас в наказателното поле, съумя да преодолее стража на гостите, само че десният му крайник му изневери и пред опразнената врата прати топката в навън. Малко по-късно нигериецът пък нацели гредата след прекрасен независим пробив.

Домакините въпреки всичко стигнаха до попадение в 74-ата минута посредством удар на Етиен Капу от границата на наказателното поле. Голът обаче провокира бурни реакции на скамейката на Валядолид, защото централният защитник на отбора Джауад Ел Ямик лежа повече от минута в пеналта, защото в хода на офанзивата бе настъпен от Чъкуезе. Това докара и до изгонването на наставника на “виолетовите ” Пауло Пезолано, който побесня при митингите си.

С тази победа Валядолид събра 32 точки и заема 14-ото място в подреждането и ги отдалечи на цели четири от рисковата зона. Виляреал пък е пети с 47 пункта, само че тази домакинска загуба бе удар по упоритостите на отбора за гонене на място в зона Шампионска лига.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР