Валя Червеняшка е една от петте медицински сестри, преживели кошмара

...
Валя Червеняшка е една от петте медицински сестри, преживели кошмара
Коментари Харесай

Валя Червеняшка за затвора в Либия: Ток, кучета, висиш с главата надолу и по ходилата те бият

Валя Червеняшка е една от петте медицински сестри, претърпели кошмара на мъченията в Либия. Целта на бруталните инквизиции е да се изкопчат признания, че е взела участие в заразяването на стотици деца със СПИН.

" Аз бях през целия ден на работа, на края на работния ден ни споделиха да слезем долу в " идарата ", това е ръководството, счетоводството, не мога да кажа тъкмо, да ни върнат паспортите. Ние влизаме вътре и те заключват вратата. След малко един по един ни изкарват - там на стълбите. Тръгвам аз по стълбите и някъде на площадката щрак, хващат ме двама, връзват ми ръцете, поставят ми една превръзка и по-късно ме водят някъде, качвам се в рейс, в нещо. Много злокобно беше, но доста ", споделя Червеняшка за деня, в който са я арестували пред Нова Нюз дни преди 15-тата годишнина от спасението си.

На въпрос по кое време в действителност е схванала какво е обвиняването, което Ви повдигат, те в действителност са няколко обвинявания, само че главното е заразяване със СПИН на над 400 деца тя споделя, че е това се случва на първото дело. " По време на разпитите беше доста грубо. Ток, кучета, връзват ти ръцете и краката и висиш с главата надолу и по ходилата те бият. Това беше доста грубо ", споделя Червеняшка.

След трите месеца по тези сектори, ги събират в централния затвор на Триполи. Тогава си мислят: " Край! Тука ни убиват! Това е последно "!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР