Valve публикува статистика за юни относно хардуера, използван от играчите

...
Valve публикува статистика за юни относно хардуера, използван от играчите
Коментари Харесай

Мобилната GeForce RTX 4060 внезапно стана най-популярната видеокарта на Nvidia Ada Lovelace в Steam

Valve разгласява статистика за юни по отношение на хардуера, употребен от играчите в платформата Steam. Най-забележителната смяна е повишението на известността на ноутбуците с мобилната графична карта Nvidia GeForce RTX 4060 — в този момент това е най-популярният модел в цялата серия GeForce RTX 40.

Мобилната видеокарта Nvidia GeForce RTX 4060 през юни добави 0,74 процентни пункта в потребителската статистика на Steam. — той се е нараснал от 2,84% през май до 3,58% през юни. Следващата най-голяма позитивна динамичност е демонстрирана от десктопа RTX 4060, който прибавя 0,2 п.п. и още 0,15 п.п. за версията RTX 4060 Ti. По този метод мобилната RTX 4060 се трансформира в най-популярната видеокарта от серията Nvidia GeForce RTX 40 в Steam. Статистиката за юни също регистрира спад в дяловете на обичайните водачи като Nvidia GeForce RTX 3060, GTX 1060, GTX 1650 и RTX 2060 — тези по-стари графични карти евентуално ще изгубят позиции, защото играчите надграждат своите компютри.

Общият тренд от последния месец явно се показва в възходящата известност на настоящето потомство видеокарти. Продуктите на Nvidia остават по-популярни спрямо тези на AMD, което е значимо, тъй като „ алените “ чипове се намират на личните портативни конзоли на Valve, Steam Deck и Steam Deck OLED. И може би в този момент е най-благоприятният миг за напредък на позицията на Nvidia: ерата на Ada Lovelace завършва и анонсът на графиката от поколението Blackwell е тъкмо зад ъгъла. През последните месеци предлагането на евтини геймърски ноутбуци се усили — доста от тях са оборудвани с Nvidia GeForce RTX 4060 и чипа AD107, който е с TDP от 115 W и може да обезпечи допустима периодичност на фрагментите в актуалните игри.

Друг незабравим миг в статистиката на Steam за юни е нарастването на броя на потребителите на Windows 11 с 0,55 п.п. до 46,63% и спада на каузи на Windows 10 с 0,93 п.п. до 49,42%. Това също не е изненадваща наклонност, като се има поради, че идната година, съгласно непотвърдени данни, ще бъде пуснат конвенционален Windows 12 и поддръжката на Windows 10 несъмнено ще завърши. Имайки това поради, AMD реши да спре поддръжката на Windows 10 от новите си мобилни процесори, които ще се появят в портативните гейм компютри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР