Валутните резерви на шест богати на петрол арабски държави ще

...
Валутните резерви на шест богати на петрол арабски държави ще
Коментари Харесай

МВФ: Скъпият петрол вдига валутните резерви на арабските страни

Валутните запаси на шест богати на нефт арабски страни ще се усилят с сред 300 милиарда и 350 милиарда $ през идващите три години, показват от Международния валутен фонд.

Увеличението се чака в шестте страни членки на Съветът за съдействие в Персийския залив, а точно Саудитска Арабия, ОАЕ, Кувейт, Катар, Бахрейн и Оман.

Тези страни „ ще се възползват от повишението на цените на петрола ”, споделя Джихад Азур, шеф за Близкия изток и Централна Азия в МВФ, предава Asharq, представени от Reuters.
 Цената на петрола на най-високо равнище от 7 години насам Цената на петрола на най-високо равнище от 7 години насам
Цената на петрола доближи 85 $ за барел за първи път от седем години. Тъговията с нефт в Съединени американски щати регистрира повишаване с 1.2% до ценови...

Цените на петрола прибавят към 60% от началото на годината вследствие на възобновяване на световното търсене от COVID-19 пандемията.

На фона на тази прогноза, стопанската система на Саудитска Арабия набъбна с 6.8% през третото тримесечие, което е най-бързият ритъм на напредък от 2012 година насам. Причина за това е точно скъпия нефт и мощното търсене на енергийни артикули по света.

„ Положителният напредък се дължи на висок растеж в петролните интензивности от 9% вследствие на покачващото се международно търсене на недопечен нефт и нарастването на саудитската продукция през 2021 година ”, показва от статистическото звено на страната.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР