Валутните резерви на Китай през юли нараснаха с 5,82 милиарда

...
Валутните резерви на Китай през юли нараснаха с 5,82 милиарда
Коментари Харесай

Валутните резерви на Китай достигнаха 3,12 трилиона долара

Валутните запаси на Китай през юли набъбнаха с 5,82 милиарда $ до 3,12 трилиона $. Това се споделя в отчет на Държавното ръководство за валутен надзор на КНР, написа. Резервите от злато са се запазили на предходното ниво от 59,24 милиона унции, което възлиза на 72,3 милиарда $ в парично изражение.

„ Индексът на американският $ не се промени спрямо предходния месец. Цената на финансовите активи означи незначителни съмнения на първо място под въздействие на коригирането на валутните курсове на недоларовите активи поради ценовите съмнения. Големината на валутните запаси е постоянна с наклонност към напредък “, се споделя в изказването на ръководството.

През последното десетилетие валутните запаси на КНР стремглаво нарастваха за сметка на непрекъснато увеличаващото се позитивно комерсиално салдо на страната. От средата на 2014 година до началото на 2017 година те понижиха с 1 трилиона $, само че от февруари 2017 година още веднъж започнаха да порастват. По размер на златни и валутни запаси Китай заема първо място в света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР