Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки

...
Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки
Коментари Харесай

Вълци тормозят село Раздол

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците изяждат домашните животни, а локалните хора не могат да се оправят с нашествието. В селото са обезпокоени, че наред с крави, овце и кози, вълците може да посегнат и на хора.

Често те са сами в гората събират дърва за зимата, въпреки да знаят, че зад дървета и шубраци постоянно ги следят големи вълци. „ Големи животни, по 70-80кг има. Големи са, остарели и огромни вълци ”, споделя Христо, локален гражданин.

„ Онзи ден тука в гората  по равнищата с овцете. Дъжд валеше и вълка скача върху тях по и едно яре отнесе и една овца тука хванахме, отече тя. Изплаших се и аз. Голям беше ”, сподели Вангел Махлелиев.

Нападения против хора още няма. Но локалните се опасяват, тъй като вълците слизат в селото гладни и стръвни. „ Разпраха стоката на хората, овци, кози, всичко изядоха ”, разяснява Паца Терзийска.

„ Козарче има тука едно, всеки ден му взимат по една коза, вълци има. И на доста, и на доста вършат пакост, през ден вършат пакост. Е тука на говедаря, на Вальо, разбираш удавиха кучето на кошарата дома има вълци ”, споделя още Христо.

Ловни дружинки в Раздол има, само че триумфът в улова не е огромен. За предходната година е отстрелян единствено един див звяр.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР