Вълци нападат стадата с животни на хората от кърджалийското село

...
Вълци нападат стадата с животни на хората от кърджалийското село
Коментари Харесай

Вълци тормозят село в Родопите, погубени са животни ВИДЕО

Вълци атакуват стадата с животни на хората от кърджалийското село Велешани. Само този месец има осем случая на погубени животни.

„ Само преди четири дни изгубих крава на четири години, която одеве се беше отелила. През последния месец селото е изгубило общо две крави и 11 броя по-дребен добитък – овце, кози и агнета “, изяснява кметът на селото Севим Салиф. той добави, че част от убитите животни са били пуснати свободно на паша, а други са били придружавани от пастири.

„ В продължение на години съм изгубил доста животни – овце и крави. Загубите ми евентуално са от порядъка на 10 000 лв. “, споделя и животновъдът Хашим Салиф пред bTV. 

Кметът се е срещнал през вчерашния ден със чиновниците в Държавно горско стопанство и е получил поддръжка от тяхна страна. Те са го уверили, че казусът с набезите на вълците ще бъде позволен в границите на закона. „ Хайките сега са неразрешени, само че посредством издаването на самостоятелни позволения на ловци в региона, проблематичните хищници ще бъдат отстреляни “, сподели още  Севим Салиф.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР