Валтери Ботас заяви, че е бил приятно изненадан от представянето

...
Валтери Ботас заяви, че е бил приятно изненадан от представянето
Коментари Харесай

Ботас е бил изненадан от представянето на Джоу в първия му сезон

Валтери Ботас съобщи, че е бил прелестно сюрпризиран от представянето на своя съотборник в Алфа Ромео Гуаню Джоу по време на неговия първи сезон във Формула 1 през 2022 година. Финландецът показа, че е бил впечатлен от дребното неточности, които младият китаец позволи в хода своята дебютна акция.

„ Неговата огромна мощ през 2022 бе неналичието на неточности. Това в никакъв случай не е обезпечено при новобранците, защото това е спорт, в който доста елементарно можеш да прекалиш с експанзията и да започнеш да допускаш глупави неточности.

„ Но той постъпи добре като си даде време да се развие като водач и да не бърза с нещата. То прогресираше малко по малко и в квалификациите, и в надпреварите. Неговите механически знания също се усъвършенстват, той става по-уверен в избора си на настройки. Хубаво е да се види подобен напредък “, съобщи Ботас.
 Гуаню Джоу: Беше значимо да печеля точки при дебюта си във Формула 1 Гуаню Джоу: Беше значимо да печеля точки при дебюта си във Формула 1
В своя първи сезон Джоу завоюва общо 6 точки, като най-хубавото му класиране бе осмото място в Гран При на Канада. В същото време Ботас записва 49 пункта с най-хубаво достижение от пета позиция в Гран При на Емилия-Романя.

Именно тези достижения на финландеца се оказа основни в битката на Алфа Ромео с Астън Мартин на шестото място в конструкторския шампионата. В нея двата екипа приключиха с еднакъв актив от по 55 точки, само че поради петата позиция на Ботас от „ Имола “ основаният в Хинвил състав приключи на шестата позиция, до момента в който за техните противници остана седмата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР