Валтери Ботас успя да запише по-добро време от съотборника си

...
Валтери Ботас успя да запише по-добро време от съотборника си
Коментари Харесай

Ботас по-бърз от Хамилтън и Фетел преди квалификацията в Бразилия

Валтери Ботас съумя да запише по-добро време от съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън в третата свободна подготовка за неделната Гран При на Бразилия, два часа преди началото на днешната подготовка. Финландецът спря серията от най-бързи обиколки от петък на Люис и ще опита да направи същото и в битката за полпозишън.
Хамилтън обаче бе с съвсем еднообразно време със съотборника си и в края на сесията и изостана с едвам 0.003 сек. Много е евентуално от Мерцедес даже да предпочетат Валтери да започва от първа позиция, в случай че се отвори такава опция в квалификацията.

Причината е битката за второто място в класирането при водачите на Ботас с водача на Ферари Себастиан Фетел. Четирикратният международен първенец води с 15 точки при оставащи две надпревари, само че в случай че Люис успее да се класира на място пред него на стартовата решетка на германеца ще му е съвсем невероятно да се оправи с Валтери.

В днешната подготовка Фетел остана едвам четвърти, само че времето му е доста близо до водача и изоставането му е едвам с 0.058 сек. Съотборникът му във Ферари Кими Райконен през днешния ден бе по-бърз и се класира трети.

Ред Бул не съумяха да продължат с положителното си движение от през вчерашния ден и през днешния ден отстъпиха мястото си на втори по скорост тим на Ферари. По-бързият водач на отбора през днешния ден бе Даниел Рикардо. Австралиецът обаче е надалеч зад водачите на близо секунда закъснение. Съотборникът му Макс Верстапен пък въобще не съумя да запише конкурентна обиколка и остана едвам девети.

С шесто достижение тимът на Макларън-Хонда зарадва звездата на отбора Фернандо Алонсо. Седми се подреди мексиканският водач на Форс Индия Серхио Перес, а осми остана съотборникът му Естебан Окон. Топ 10 в подреждането след третата свободна подготовка допълниха Макс Верстапен и Карлос Сайнц-младши за тима на Рено.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР