Валтери Ботас сподели своето мнение, че неговият отбор на Алфа

...
Валтери Ботас сподели своето мнение, че неговият отбор на Алфа
Коментари Харесай

Ботас се надява Алфа Ромео да се бори с Мерцедес в началото на сезона

Валтери Ботас показа своето мнение, че неговият тим на Алфа Ромео може и да се бори с някогашния екип на финландеца – Мерцедес при започване на сезон 2023 във Формула 1.

Изказването на финландския играч идва на фона на показаното от двата отбора в хода на предсезонния тест в Бахрейн предходната седмица. Базираният в Хинвил екип направи доста добър тест на „ Сахир “, в който Гуаню Джоу записа най-хубавото време в хода на втория ден. Единствената пречка за Алфа Ромео пристигна в средата на третия ден, когато Ботас спря на пистата с проблем в трансмисията и загуби над два часа до момента в който тази щета бъде отстранена.

„ Както постоянно след тестванията е доста мъчно да се каже кой къде е. Средата на колоната е доста сгъстена. Не се знае дали тимовете не са разкрили нещо сред теста и спортния уикенд, дали ще имат нови елементи. Това може да промени салдото на силите.

„ Ние несъмнено ще сме в битката. Надявам се ние да сме пред междинната група, само че не мога да кажа сигурно. Има прекалено много незнайни. Ние няма да сме бързи колкото Ред Бул, Ферари или Астън Мартин в надпреварите, само че зад тях разликите ще са дребни. Със сигурност времето от деня, в което всеки прави спортните си симулации също е от огромно значение. Режимите на моторите също могат да създадат огромна разлика, близо секунда на обиколка. Но в случай че съдим по видяното на теста, ние ще сме в битката.

„ От дългите серии в теста можем да заключим, че ще сме покрай Мерцедес. Имаше моменти, в които те бяха по-бързи от нас, само че имаше и такива, в които ние бяхаме пред тях. Всичко ще зависи дали те са съумели да решат проблемите, които имаха. Според нас те няма да се борят за успеха, само че нищо не се знае “, съобщи Ботас.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР