Валтери Ботас ще стартира от първа позиция в Гран при

...
Валтери Ботас ще стартира от първа позиция в Гран при
Коментари Харесай

Ботас ще стартира пред Хамилтън в Гран при №1000 във Формула 1.

Валтери Ботас ще започва от първа позиция в Гран при на Китай, старт №1000 в историята на Формула 1. Пилотът на " Мерцедес " беше най-бърз в квалификацията, като затвърди положителното показване на тима от началото на уикенда. Той изпревари съотборника си Люис Хамилтън в невероятна борба, която няколко пъти променяше салдото сред двамата.

Разликата сред двамата беше единствено 23 хилядни.

За седми път в своята кариера Ботас ще започва от полпозишън, като това е първа извоювана подготовка за него от Гран при на Русия 2018 година (миналия септември).

Зад водачите на " Мерцедес " на втора редица се подредиха съотборниците във " Ферари " Себастиан Фетел и Шарл Льоклер. Разликата сред тях също беше минимална – 17 хилядни от секундата.

В последните пет години в Гран при на Китай единствено един път водачът, който започва от полпозишън не съумява да завоюва. Това стана през 2018 година, когато Фетел потегли пръв, само че успеха беше за Даниел Рикардо.

От началото на сезона обаче успехите в първите два старта отидоха в водачи, които не бяха на първа позиция. В Австралия Ботас победи, откакто Хамилтън беше на полпозишън, а в Бахрейн Шарл Льоклер започва пръв, до момента в който успеха беше за международния първенец.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (453)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР