Валтери Ботас с Мерцедес спечели квалификацията преди Гран при на

...
Валтери Ботас с Мерцедес спечели квалификацията преди Гран при на
Коментари Харесай

Валтери Ботас ще потегли от полпозишън в Гран при на Австрия

Валтери Ботас с " Мерцедес " завоюва квалификацията преди Гран при на Австрия, девети кръг за сезона във Формула 1. Финландският водач направи невероятна обиколка и изпревари единствено с 19 хилядни съотборника си Люис Хамилтън. За втора поредна година финландецът ще започва пръв на трасето " Ред бул кръг ".

За трети път от началото на сезона водачите на " Мерцедес " ще потеглят от първа редица, откакто до момента това се случи в Испания и преди седмица във Франция. И двата случая обаче пръв беше Хамилтън.

За Ботас това е пети полпозишън във Формула 1. Всички те пристигнаха откогато е водач на " Сребърните стрели ", като през предишния сезон започва пръв в Бахрейн, Австрия, Бразилия и Абу Даби.

" Постигнахме добър напредък в настройките и салдото на болида. Радвам се от работата на тима и аз се усещах в действителност добре в кокпита. Имах огромна потребност от полпозишъна ", сподели Ботас след надпреварата.

Той си пожела да потегли добре и да няма проблеми като надпреварата във Франция преди седмица.

BREAKING: Bottas takes pole in Austria for the second year in a row! Teammate Lewis Hamilton will line up alongside him #AustrianGP
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР