Валтери Ботас на е влизал в зоната на точките от

...
Валтери Ботас на е влизал в зоната на точките от
Коментари Харесай

Ботас е доволен от новото предно крило на Алфа Ромео

Валтери Ботас на е влизал в зоната на точките от конкуренцията за Гран При на Канада в средата на месец юни, когато приключи седми на „ Жил Вилньов “. От старта в Монреал насам изминаха цели 8 надпревари, в които Алфа Ромео завоюва единствено една единствена точка, с помощта на десетото място на Гуаню Джоу в Италия.

Въпреки този сериозен спад във формата спрямо първите съревнования за годината основаният в Хинвил тим резервира шестата си позиция в класирането при конструкторите с актив от 52 точки. Преднината на Алфа Ромео пред екипа на Астън Мартин е 15 пункта, откакто английският отбор завоюва цели 12 точки в Сингапур предходната седмица, а и като цяло е във възходяща траектория в последните месеци.

Именно заради тази причина от Алфа Ромео взеха решение да създадат едно усъвършенстване по болида C42 за надпреварата за Гран При на Япония този уикенд. То включва основни модификации по предното крило на колата, а първи достъп до обновената версия на крилото имаше точно Ботас, който я тества по време на вчерашните тренировки на „ Сузука “.

След тях финландецът съобщи, че е останал доста удовлетворен от направената стъпка напред, макар че поради мокрите условия от Алфа Ромео нямаше по какъв начин да слагат датчици, с цел да измерят точното показване на новата си част.

„ Ние изпробвахме новото крило, което бяхме възнамерявали за този уикенд и наподобява то сработи. Определено ни даде повече непоклатимост в бързите завои, най-малко това усетих аз и тъкмо от това се нуждаехме. Очевидно поради изискванията не успяхме да използваме датчиците, тъй че нямаме точните числа за представянето на крилото, само че от към чувство е както би трябвало “, съобщи Ботас в края на петъчния ден в Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР