Валтери Ботас може да се присъедини към група от инвеститори,

...
Валтери Ботас може да се присъедини към група от инвеститори,
Коментари Харесай

Ботас може да купи пистата, която трябваше да върне MotoGP във Финландия

Валтери Ботас може да се причисли към група от вложители, които ще се опитат да закупят пистата „ Кими Ринг “ във Финландия, на която трябваше да се организира кръг от MotoGP.

Трасето, което се намира на 130 километра североизточно от Хелзинки, бе намерено през 2019 година и трябваше да дебютира в MotoGP година по-късно. Това обаче не се случи поради пандемията от ковид, която докара до анулацията на надпреварата и за 2021 година. През предходната пък геополитическата обстановка в района, отпратка към съветската инвазия в Украйна и заплашителния език на Кремъл към другите прилежащи на Русия страни, принуди уредниците на MotoGP още веднъж да анулират конкуренцията.
 MotoGP още веднъж анулира Гран При на Финландия MotoGP още веднъж анулира Гран При на Финландия
След тези три следващи анулира на Гран При на Финландия притежателите на „ Кими Ринг “ оповестиха фалит и конкуренцията даже не попадна в проектите на Дорна и ФИМ за сезон 2023 в кралския клас. Сега обаче наподобява трасето ще получи нов живот, а един от неговите спасители може да бъде Валтери Ботас.
 Шефовете на MotoGP се съдят с пистата във Финландия Шефовете на MotoGP се съдят с пистата във Финландия
„ Дискутирах с евентуални купувачи опцията да се влага в „ Кими Ринг “ - съобщи Ботас пред медиите във Финландия. - Така че е допустимо аз да се причисля към тях. Но преди този момент да се случи аз желая да имам изясненост какво тъкмо ще вършим. Лично аз счита, че можем да направи „ Кими Ринг “ една работеща идея. Надявам се, каквото и да стане, скоро да има решение. Ще бъде тъпо, в случай че пистата бъде изоставена. “
 Няма да има Гран При на Казахстан в MotoGP Няма да има Гран При на Казахстан в MotoGP
Въпреки че трасето бе построено с концепцията да семейства на MotoGP то дава отговор и на най-високите стандарти за сигурност на ФИА и разполага с Лиценз 1. Това значи, че на доктрина „ Кими Ринг “ може да семейства и на кръг от Формула 1, без да би трябвало да се вършат усъвършенствания по пистата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР