Валтери Ботас иска да започне колкото се може по-рано през

...
Валтери Ботас иска да започне колкото се може по-рано през
Коментари Харесай

Ботас иска нови преговори с Алфа Ромео

Валтери Ботас желае да стартира колкото се може по-рано през 2023 година договаряния с Алфа Ромео за бъдещето му в отбора. Финландецът дойде в Заубер след 5 години в Мерцедес за началото на сезон 2022 и с негова помощ тимът записа най-хубавото си класиране при конструкторите от 2012 насам – 6-о място в крайното класиране.

Ботас подписа дълготраен контракт с Алфа Ромео и разгласи, че е доста удовлетворен от стабилността, която дава подобен договор, защото преди този момент в Уилямс и в Мерцедес той сключваше единствено 1-годишни контракти.

„ Много пъти съм изпадал в обстановката, в която не знаеш какво ще стане с контракта ти, до степен това да те разсейва от пилотирането – изясни Ботас. – Затова желая да обсъдим това още при започване на тази година. За мен е значимо да имам непоклатимост след 10 години неустойчивост във Формула 1. ”
 В Алфа Ромео се целят в по-бързо развиване на колата през 2023 В Алфа Ромео се целят в по-бързо развиване на колата през 2023
2023 ще e последната година за Заубер с цветовете на Алфа Ромео във Формула 1, а договорът на Ботас с отбора е до края на 2024. Финландецът към този момент съобщи, че желае да се опита да остане в спорта до влизането на Ауди – Заубер ще стане фабричен отбор на германците за сезон 2026.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР