Валтери Ботас и Алфа Ромео се оказаха приятната изненада в

...
Валтери Ботас и Алфа Ромео се оказаха приятната изненада в
Коментари Харесай

Валтери Ботас иска чиста първа обиколка

Валтери Ботас и Алфа Ромео се оказаха приятната изненада в квалификацията за Гран При на Мексико през вчерашния ден – финландецът, който предходната година започва тук от полпозишън, в този момент приключи 6-и и беше водач на групата водачи, преследващи водачите.

В последните три старта Алфа Ромео не съумя да завоюва точки, само че 6-ото място на старта на Ботас и 12-ата позиция на Гуаню Джоу дават очаквания на отбора, че това ще се промени.

„ Още от първата подготовка стана ясно, че имаме сили да сме в Топ 10 в класирането – изясни Ботас. – Не знам дали това се дължи на проблемите на другите тимове или просто ние сме си свършили добре работата. Надявам се, че това се дължи на подобренията по колата, които отборът приготви за последните стартове за сезона. ”
 Ботас: Трябва да спечелим точки, в случай че желаеме да приключим 6-ти Ботас: Трябва да спечелим точки, в случай че желаеме да приключим 6-ти
Ботас предвижда, че най-вероятно Алфа Ромео ще има и положително спортно движение, само че подчертава на това, че е доста значимо той и съотборникът му да се опазят от произшествия в първата обиколка.
 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1
„ Надявам се, че ние ще сме най-силният тим в средата на класирането – съобщи финландецът. – На първо място обаче е значимо да създадем чиста първа обиколка, без произшествия и неточности. Тогава към този момент ще имаме сериозен късмет за положителни резултати в това съревнование. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР